Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Σε Αθήνα και Παλέρμο οι πιο δυσαρεστημένοι κάτοικοι πόλεων

Εύκολα θα απαντούσε κάποιος πως η δυσαρέσκεια των Αθηναίων με την πόλη τους μπορεί να είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της παρούσας εγχώριας κρίσης. Γιατί όμως οι πολίτες του Ρέυκιαβικ, που πρόσφατα χτυπήθηκαν και εκείνοι από οικονομική κρίση, βρίσκονται στη θέση των πιο ευχαριστημένων;
49.000 πολίτες σε 79 πόλεις στην Ευρώπη ρωτήθηκαν για την ποιότητα της ζωής τους από έρευνα του Εθνικού Βρετανικού Γραφείου Στατιστικών Μελετών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Οι κάτοικοι του Παλέρμο δηλώνουν πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή και τις συγκοινωνίες, ενώ με 36% ανεργία στην Ιταλία, μόνο το 1% των κατοίκων του Παλέρμο πιστεύουν ότι είναι εύκολο να βρουν δουλειά.

Στην Αθήνα, ωστόσο η δυσαρέσκεια είναι συνολικότερη. Ασφάλεια, δημόσιοι χώροι, υπηρεσίες υγείας, σχολεία και φυσικά η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών είναι τομείς στους οποίους οι Αθηναίοι δηλώνουν απογοητευμένοι.

Και φαίνεται πως η οικονομική κρίση δεν είναι επαρκής δικαιολογία για αυτό το αποτέλεσμα. Το Ρέυκιαβικ βρίσκεται στη ανώτατη θέση της λίστας με τους πολίτες του να δηλώνουν πως σε γενικές γραμμές τα πράγματα πάνε απλώς… πάρα πολύ καλά. Τα στοιχεία που εμείς έχουμε στα χέρια μας μιλούν για πολύ χαμηλή αστική ανεργία με την Ισλανδία να συγκαταλέγεται τις προηγούμενες μέρες 13η στην σειρά της παγκόσμιας κατάταξης ανθρωπιστικής ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων