Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε διαιτησία προσφεύγει το Δημόσιο για τις Σκουριές – Τι απαντά η Eldorado Gold

Την πρόθεσή του να εκκινήσει τη διαδικασία της διαιτησίας έως το τέλος Αυγούστου για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική γνωστοποίησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δια στόματος του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρείας.

Στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις για το έργο της Ολυμπιάδας ολοκληρώνονται ενώ οι αδειοδοτήσεις για το έργο των Σκουριών, παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ωστόσο η Eldorado κάνει λόγο για έλλειψη καθαρότητας αναφορικά με τις λεπτομέρειες της διαιτησίας, προσθέτοντας μάλιστα πως η εταιρεία δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση για τη διαδικασία!

 

Ο Πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold, George Burns, δήλωσε σχετικά:  «Ενώ το δελτίο τύπου δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαιτησία στην οποία πρόκειται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, το Υπουργείο δηλώνει ότι η διαιτησία είναι η καλύτερη λύση για να τακτοποιηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα σε σχέση με τα έργα της εταιρείας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση περί διαιτησίας και οι άδειες που έχουμε αιτηθεί δεν έχουν εκδοθεί. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα μας στην Ελλάδα. Προς το παρόν, συνεχίζουμε την προπαρασκευαστική περίοδο για την έναρξη της παραγωγής στην Ολυμπιάδα και τα περιορισμένης έκτασης έργα ανάπτυξης στις Σκουριές».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων