Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε ποιο μέρος η αποχή από τις κάλπες έφτασε στο 82%;

Το κράτος τους γυρίζει την πλάτη τόσα χρόνια και τώρα έστρεψαν εκείνοι την πλάτη στο κράτος.

Η αποχή στην Αγία Ρουμέλη Σφακίων έφτασε το 82,17%, ψήφισαν δηλαδή μόνο οι 23 από τους 129.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση όπως την περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι εξηγούν σε επιστολή τους προς το Flashnews.gr, τους λόγους για τους οποίους απείχαν από την κάλπη:

“Με ποσοστό πάνω από 82% η τοπική Κοινότητα Αγίας Ρουμέλης Σφακίων απείχε από την εκλογική διαδικασία ανταπαντώντας στη χρόνια αδιαφορία πρωτίστως της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Περιφέρειας, απέναντι στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Η αποχή αυτή, αποτελεί κραυγή αγωνίας και έκκληση προς όλους να στρέψουν το βλέμμα σε μια περιοχή από την οποία διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η έλλειψη γιατρού στο φαράγγι της Σαμαριάς, η μη ύπαρξη οδικής σύνδεσης και οι ελλιπείς λιμενικές εγκαταστάσεις δεν διασφαλίζουν καν το πρώτιστο αγαθό όλων που είναι η υγεία.

Σε μια Τοπική Κοινότητα που μετά τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη έχει γυρίσει πίσω αντιστρόφως ανάλογα με την ανάπτυξη που παρατηρείται στον υπόλοιπο Δήμο Σφακίων, περιμέναμε ότι έστω και τους τελευταίους μήνες οι ιθύνοντες (Δήμο-Περιφέρεια) θα έρχονταν να ακούσουν τα προβλήματά μας, να προσπαθήσουμε, έστω, για κοινά αποδεκτές λύσεις.

Αντί αυτού; Μια επίσκεψη αστραπή δύο μέρες πριν τις εκλογές από τον υποψήφιο δημάρχο Σφακίων. Ζητάμε τα αυτονόητα, απαιτούμε όσα δικαιούμαστε. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι φορείς ότι και η Τοπική Κοινότητα Αγίας Ρουμέλης είναι Δήμος Σφακίων, είναι νομός Χανίων, ανήκει στην Ελληνική Επικράτεια.

Ότι υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και πρέπει να τις δουν. Εάν θεωρούν ότι είμαστε μόνο 129 άτομα, να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε χιλιάδες καθώς από τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς (που γεωγραφικά ανήκει στο σύνολό του στη Τοπική Κοινότητα Αγίας Ρουμέλης), διέρχονται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ.”

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων