Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη

Σε ισχύ έχουν τεθεί από το πρωί της Παρασκευής οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθούν αύριο από τον πρωθυπουργό.

Εκτός από τα έκτακτα ισχυρά μέτρα, από σήμερα ξεκινούν και οι… κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με τους ένστολους να κάνουν την αρχή.

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της αστυνομίας

Η φετινή αστυνομική δύναμη για την εφαρμογή των μέτρων υπολογίζεται ότι θα απαρτίζεται από περίπου 4.000 αστυνομικούς. Αρκετοί από αυτούς, ειδικά άνδρες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι καθιερωμένες πορείες διαμαρτυρίες

Η ΕΛΑΣ θα παρακολουθεί την εξέλιξη των κινητοποιήσεων και από αέρος, με ελικόπτερο, ενώ επιτελικά στελέχη της της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της οδού Μοναστηρίου, για να συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στην απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης οχημάτων, αλλά και στην κυκλοφορία αυτών στον χώρο γύρω από τη ΔΕΘ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων