Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Η κυβέρνηση φέρνει στο και πέντε την τροπολογία για τους συμβασιούχους

«Θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατάθεση της τροπολογίας στην Βουλή», διαμηνύει μέσω του Real.gr ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και τονίζει πως «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τυχόν προτάσεις πάνω σε αυτήν».

Τροπολογία για τους συμβασιούχους των δήμων ενδέχεται να κατατεθεί αν όχι σήμερα, το αργότερο αύριο, στη Βουλή, ώστε εντός της εβδομάδος να αποτελεί νόμο του κράτους.

Όπως επισημαίνουν οι  κυβερνητικές πηγές μέσω του Real.gr, «αν δεν υπάρξει ρύθμιση εντός της εβδομάδος και συνεχιστεί το νομικό κενό, οι συμβασιούχοι στους δήμους κινδυνεύουν με απόλυση».

«Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι οριστική και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρξει μονιμοποίηση, τέτοιο θέμα δεν συζητείται», τονίζουν.

Το υπουργείο Εσωτερικών, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, αποκλείει το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών, καθώς εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι η ΠΟΕ-ΟΤΑ να λήξει την απεργία, ενώ στελέχη του υπογραμμίζουν ότι η ανανέωση των συμβάσεων όλων (είτε είναι 6.200, που αναφέρει η κυβέρνηση, είτε 10.000, που εκτιμά η ΚΕΔΕ) έως, μάλιστα, τον προσεχή Μάρτιο είναι το απώτερο που μπορεί να επιτευχθεί.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η τυχόν άρνηση για κάθε συμβιβασμό των απεργών ανοίγει τον δρόμο για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών, δρόμος στον οποίο ήδη κινείται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων