Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Σνόουντεν: «Αποστολή εξετελέσθη»

Ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι πέτυχε τον στόχο του.

«Για μένα, όσον αφορά την προσωπική ικανοποίηση, η αποστολή μου εξετελέσθη», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω ήδη κερδίσει. Από τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι ήταν σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους, ό,τι είχα προσπαθήσει να κάνω επικυρώθηκε. Δεν θέλησα να αλλάξω την κοινωνία. Ήθελα να δώσω στην κοινωνία την ευκαιρία να αποφασίσει η ίδια εάν πρέπει να αλλάξει», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δημοσιογράφος μιλούσε με τον Σνόουντεν επί δυο ημέρες στη Μόσχα με μικρές διακοπές για να γευτούν μπέργκερ, ζυμαρικά, παγωτά και ρωσικά γλυκά.

Ο Σνόουντεν αποκάλεσε τον εαυτό του “σπιτόγατο” καθώς, όπως είπε, σπάνια βγαίνει από το σπίτι του.

«Δεν έχω πολλές ανάγκες. Ορισμένες φορές έχω κάποια πράγματα να κάνω ή να συναντήσω ανθρώπους, αλλά πρέπει να έχω κάποιο λόγο για να το κάνω αυτό. Διαφορετικά μου αρέσει να κάθομαι, να σκέφτομαι, να γράφω ή να μιλάω με κάποιον. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα από το να βγω από το σπίτι», δήλωσε.

Ο Σνόουντεν είπε ακόμα ότι ζει σαν ασκητής, ότι τρέφεται με έτοιμες σούπες κινέζικων ζυμαρικών και με τσιπς και ότι έχει επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους του φέρνουν βιβλία.

Όσον αφορά αυτά που ακούγονται για τη σχέση του με τη Ρωσία, είπε: «Δεν έχω καμία σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση. Δεν έχω συνάψει καμία συμφωνία μαζί τους».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων