Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Στα φαρμακεία το πρώτο τεστ για AIDS

Από τον Φεβρουάριο θα πωλείται στα φαρμακεία της Βραζιλίας ένα οικονομικό και γρήγορο διαγνωστικό τεστ που ανιχνεύει την παρουσία του ιού HIV στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, η τιμή του τεστ δεν θα ξεπερνά τα τρία ευρώ.

Η χρήση του είναι απλή, καθώς ο οποιοσδήποτε θα μπορεί, με μικρή ποσότητα σάλιου, να έχει γρήγορα τη διάγνωση.

«Δεν θα χρειάζεται πλέον να πηγαίνει κανείς στην κλινική και να περιμένει μέρες μέχρι να λάβει το αποτέλεσμα μιας κανονικής εξέτασης», δήλωσε ο Φάμπιο Μεσκίτα, ο διευθυντής του τμήματος για το AIDS του υπουργείου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η περίθαλψη όσο το δυνατόν ταχύτερα των ατόμων που έχουν προσβληθεί από AIDS και η μείωση κατά 96% του κινδύνου μετάδοσης. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι οι οροθετικοί ενήλικες θα λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων αυτών των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει ακόμη πληγεί.

«Η Βραζιλία θα γίνει κατά αυτό τον τρόπο η πρώτη χώρα παγκοσμίως που καθιερώνει μια προληπτική θεραπεία για το AIDS στο σύστημα δημόσιας υγείας της», δήλωσε ο υπουργός Αλεξάντερ Παντίλα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, η Βραζιλία έχει σήμερα 150.000 άτομα σε σύνολο 700.000 ασθενών του AIDS που έχουν μολυνθεί από τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν.

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

Προηγούμενο άρθροΗ γκάφα της… Εκάλης!
Επόμενο άρθροΗ Apple κέρδισε τη Samsung

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων