Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στην Κεφαλονιά με είδη πρώτης ανάγκης

Από στελέχη της Ι.Μ.Κεφαλληνίας

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες στήριξης και αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της Ελλάδας για την ενίσχυση των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονίας.

Στελέχη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα μετέβησαν την Τρίτη 11-2 το μεσημέρι στην Κεφαλονιά με σκοπό να παραδώσουν είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Τα είδη πρώτης ανάγκης αγοράστηκαν με τα έσοδα της συναυλίας που διοργάνωσε η Κ.Ο.Θ. στις 7 Φεβρουαρίου 2014 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., υπό τη μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

HTML tutorial

Τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας ήρθαν σε επαφή με τον τέως υφυπουργό Τουρισμού Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος τους έφερε σε επικοινωνία με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης μας.

Τα τρόφιμα που έστειλαν από το Δήμο Θεσσαλονίκης είναι αλεύρι, λάδι, ζάχαρη και ρύζι και παραδόθηκαν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας «Άγιος Γεράσιμος», το οποίο θα αναλάβει τη διανομή τους στους πληγέντες.

Ο πρόεδρος του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αν. Διοικητική Διευθύντρια της Κ.Ο.Θ. Κέλλυ Μιμηκοπούλου και ο εκπρόσωπος των μουσικών της ορχήστρας Δήμος Φωτιάδης συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα, παρουσία των Αρχιμ. π. Γεράσιμου Φωκά, π. Σπυρίδωνα Πετεινάτου, π. Φώτιου Γαβριελάτου, π. Παϊσιου Παράσχη και του πρωτ. π. Γεωργίου Καλλαρύτη, του αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελου Κεκάτου και μελών του Φιλόπτωχου Ταμείου στο Αργοστόλι, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στους σεισμοπαθείς του νησιού.

Ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος, καλωσόρισε τον Αντιδήμαρχο κ. Ζέρβα, τα μέλη και τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και δήλωσε: «Ο Πολιτισμός είναι το ποιοτικό καντήλι της ζωής μας και είναι σημαντικό που αυτή η αλληλεγγύη βγαίνει μέσα από την Κρατική Ορχήστρα που την θαυμάζουμε και την ακολουθούμε χρόνια, διακριτικά».

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας μίλησε για την ευαισθησία που έχουν στα θέματα του σεισμού καθώς και αυτοί έχουν εμπειρία από τις συνέπειες καταστροφικών σεισμών. Ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ξέρουμε πως είναι από τη μία μέρα στην άλλη να δημιουργηθούν τόσα πολλά προβλήματα, ο κόσμος να φεύγει από τα σπίτια του και να δημιουργούνται προβλήματα σε οικοδομές. Εκπροσωπώντας και έναν άλλο φορέα την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το πρώτο άμεσο πράγμα που μπορούσαν να κάνουν ήταν να διοργανωθεί μία συναυλία για τα θύματα του σεισμού και να στείλουμε την βοήθεια αυτά, τα έσοδα, για τους σκοπούς που εσείς θέλετε να καλύψετε. Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν. Αλλά εκφράζει ακριβώς αυτό, την αγάπη και την αλληλεγγύη της πόλης της Θεσσαλονίκης, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, των εργαζομένων σε αυτή αλλά και των φιλόμουσων, απέναντι στην Κεφαλονιά και στα Ιόνια Νησιά που έχουν φέρει την κλασσική μουσική στην Ελλάδα. Καλή δύναμη και θα είμαστε δίπλα σας”.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σπυρίδων ευχαρίστησε τον κ. Ζέρβα και τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας: “Θα πάρετε μαζί σας την ικανοποίηση και τη χαρά των κατοίκων που σας είδαν κοντά τους. Ο Θεός να είναι μαζί σας και καλήν επάνοδον εις τις οικίες σας”.

Η Διοίκηση αλλά και οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας εξέφρασαν την επιθυμία να δώσουν μία συναυλία αφιέρωμα σε Επτανήσιους και σε Έλληνες καλλιτέχνες, ήδη είναι στα σκαριά το πρόγραμμα και ελπίζουν όπως δήλωσαν να μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν σύντομα.
Θερμά τους ευχαριστούμε για αυτή την αξιέπαινη πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων