Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Στη Ντόρα το Υπουργείο Οικονομικών

Γράφει ο Ιανός

Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται προς πάσα κατεύθυνση πως ο επόμενος Υπουργός Οικονομικών, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρόκειται να είναι η πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να μεταπηδήσει ο τελευταίος στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ίδια, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας κυβέρνησης, δεν δίσταζε, είτε από τα έδρανα της Βουλής είτε με συνεντεύξεις της εντός και εκτός Ελλάδας, να τονίζει την προβληματική άσκηση οικονομικής πολιτικής από τον Γιάννη Στουρνάρα καθώς και την ανάγκη δραστικών μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων.

Όσες φορές παρενέβη με σχόλιο ή τοποθέτηση για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα ήταν καθαρά για ζητήματα οικονομικής πολιτικής. Με την κοινοβουλευτική της συμπεριφορά «έδειχνε» στον Πρωθυπουργό τι ήταν αυτό που την ενδιέφερε περισσότερο. Η θέση δηλαδή της Υπουργού Οικονομικών…

Η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη στο ΥΠΟΙΚ φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ευ. Βενιζέλο αλλά και κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ (με τα οποία διατηρεί άριστες σχέσεις…) κάποια εκ των οποίων ενδέχεται και αυτά να αξιοποιηθούν με την σειρά τους στον προσεχή ανασχηματισμό…

Με την τοποθέτηση της στο πιο νευραλγικό υπουργείο της χώρας κλείνει ένας κύκλος παραφιλολογίας σχετικά με το πολιτικό της μέλλον και ανοίγει ένας άλλος σχετικά με το ποιος θα είναι ο επόμενος Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων