Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπαίνει η Microsoft

Μετά τη Google, τη Walmart και το Ikea, άλλη μια εταιρία μπαίνει στο κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόκειται για τη Microsoft, η οποία υπέγραψε εικοσαετές συμβόλαιο για την αγορά της συνολικής παραγωγής ενέργειας 110MW από αιολικό πάρκο του Τέξας.

Οι εργασίες για την κατασκευή του αιολικού πάρκου Keechi της RES America θα αρχίσουν τον επόμενο χρόνο και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2015.

Πρόσφατα η Microsoft επέβαλε εσωτερικό φόρο άνθρακα αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για την καθαρή ενέργεια, αλλά αυτή είναι η πρώτη της συμφωνία για απευθείας αγορά ανανεώσιμης ενέργειας.

Η συμφωνία της Microsoft αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες 45.000 νοικοκυριών ή το 5-10% της κατανάλωσης του ομίλου.

«Εδώ και αρκετό καιρό ασχολούμαστε με την αγορά μονάδων ανανεώσιμης ενέργειας, όμως αυτή τη φορά συμμετέχουμε σε ένα έργο από την αρχική του φάση», δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα περιβάλλοντος της Microsoft, Ρομ Μπερνάρντ.

«Χωρίς το δικό μας κεφάλαιο, γνωρίζουμε ότι αυτή η μονάδα δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί», συμπλήρωσε.

Ο Μπέρναρντ άφησε ακόμη να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις της εταιρίας στο χώρο της ενέργειας.

«Η συμφωνία για αγορά της ενέργειας από το αιολικό πάρκο Keechi μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα από τότε που επιβάλαμε το φόρο άνθρακα, αλλά σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο», είπε χαρακτηριστικά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων