Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Στ. Πέτσας: Ο Τσίπρας επιστρέφει στην «πολιτική του μαγκαλιού»

Στην πιο «χυδαία μορφή μικροπολιτικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ανέχειας» επιστρέφει ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας με αφορμή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την υπόθεση λιποθυμίας μαθήτριας σε σχολείο. Η αλήθεια για τα σχολικά γεύματα.

Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους την υπόθεση λιποθυμίας μαθήτριας από πείνα σε σχολείο.

Κάνοντας λόγο για «πολιτική του μαγκαλιού», δηλαδή, όπως τονίζει, «την πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας» και ταυτίζοντας την με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αυτή πλέον έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, απαντά σχετικά με το συγκεκριμένο θέματα διευκρινίζοντας ότι:

– Η μαθήτρια που «χρησιμοποίησε» ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία.

– Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα ο κ. Πέτσας σημειώνεί ότι «ο κ Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια.» για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως: «Η “στροφή στη σοσιαλδημοκρατία” σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα “συντροφικά μαχαιρώματα”».

Στοιχεία με τα σχολικά γεύματα

▪ Ο αριθμός γευμάτων που διανέμονται είναι κατά 5.275 αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

▪ Ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα, είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό (38 σχολικές μονάδες περισσότερες).

▪ Το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 8,42% υψηλότερο συγκριτικά με πέρυσι.

Τι ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στην ανάρτησή του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο περιστατικό με τη λιποθυμία μαθήτριας, σημείωσε ότι «γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα», προβάλλοντας ότι με βάση τον σχεδιασμό της πρώην κυβέρνησης, «σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας».

Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως το «επιτελικό κράτος του αποδεικνύεται ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων