Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Συγκλονιστικός διάλογος δημοσιογράφου με τζιχαντιστή – ”Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα”

Τρομακτικά είναι τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ιταλός δημοσιογράφος με εκπρόσωπο των τζιχαντιστών του Ιράκ. Οπως σημειώνει η εφημερίδα Corriere della Sera, ο Χατζί Οσμάν δηλώνει στον δημοσιογράφο ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμα δει τίποτα από τη δύναμη των τζιχαντιστών, ενώ επαναλαμβάνει ότι οι χριστιανοί πρέπει να ασπαστούν το Ισλάμ.

-Εμπρός, μιλάω με τον Χατζί Οτμάν από το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Μοσούλη;
-Ναι, ποιος είναι;
-Είμαι ένας ιταλός δημοσιογράφος και τηλεφωνώ από το Ερμπίλ
-Και πώς βρήκατε τον αριθμό μου, ποιος σας τον έδωσε;

«Μου τον έδωσαν χριστιανοί που εκδιώχθηκαν από τη Μοσούλη και τους συνάντησα στις εκκλησίες του Ερμπίλ. Εσείς τους δώσατε τον αριθμό σας όταν περνούσατε από τα σπίτια τους για να τους καθησυχάσετε, προτού τελικά τους διώξετε. Δεν το θυμάστε; Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις».

Σύμφωνα με τους χριστιανούς της Μοσούλης, ο Οτμάν είναι ο αρμόδιος του «Χαλιφάτου» για τις σχέσεις με τις μη μουσουλμανικές κοινότητες.

Και, όπως λένε, τους πρόδωσε. Πρώτα κατέγραψε τα ονόματά τους, τους αριθμούς των τηλεφώνων τους και τις διευθύνσεις των σπιτιών τους. Εκανε δηλαδή μια απογραφή του χριστιανικού πληθυσμού.

Υστερα τους έδωσε διαβεβαιώσεις και τους ζήτησε να μείνουν στα σπίτια τους. Λίγες ημέρες αργότερα όμως, ανακοινώθηκε από τα τζαμιά ότι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στον προσηλυτισμό τους στο ισλάμ, στην πληρωμή ενός φόρου ή στην εκτέλεσή τους.

Ο Οτμάν δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις με τον όρο να είναι σύντομες γιατί, όπως είπε, είχε πολλή δουλειά. Από πίσω ακούγονταν φωνές, σαν να ήταν στο δρόμο, κι εκείνος δεν έκανε καμιά προσπάθεια να τις σταματήσει. Εδινε την εντύπωση ότι ήταν έτοιμος ανά πάσα στιγμή να κλείσει το τηλέφωνο.

-Πώς εξηγείτε τις πρόσφατες στρατιωτικές επιτυχίες των μαχητών του Χαλιφάτου; Τι επέτρεψε την προέλασή σας στα κουρδικά εδάφη;
-Αυτό δεν είναι τίποτα. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή
-Τι εννοείτε, πόσα όπλα έχετε;
-Μέχρι τώρα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει παρά ελάχιστες από τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν μπορείτε ούτε να φανταστείτε πόσο δυνατοί είμαστε.
-Δηλαδή;
-Εχουμε τεράστια δύναμη. Θα μείνετε έκπληκτοι. Δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε
-Μα η αμερικανική αεροπορία σας βομβαρδίζει συνεχώς. Δεν σας δημιουργεί πρόβλημα αυτό;
-Όχι βέβαια! Τι είναι αυτά που λέτε;

Ο εκπρόσωπος του Χαλιφάτου βάζει τα γέλια. Ακολουθούν μερικά δευτερόλεπτα σιωπής, σαν να έπεσε η γραμμή.

Αλλά συνεχίζει: «Δεν φοβηθήκαμε ποτέ τους Αμερικανούς, ούτε στο παρελθόν που ήμασταν πιο αδύναμοι. Πώς είναι δυνατόν να τους φοβόμαστε σήμερα; Τους πολεμήσαμε πριν και θα τους πολεμήσουμε και τώρα. Κατάρα στους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους. Θα έχουν το τέλος που τους αξίζει.»

-Τι απαντάτε στους χριστιανούς που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη Μοσούλη και στη Νινευή;
-Ότι είναι ευπρόσδεκτοι, μπορούν να επιστρέψουν. Αλλά με έναν όρο: να ασπαστούν το ισλάμ. Τότε θα τους υποδεχθούμε σαν αδελφούς».
-Κι αν θέλουν να παραμείνουν χριστιανοί;
-Τότε πρέπει να πληρώσουν τζίζια, κεφαλικό φόρο. Δεν υπάρχει λύση. Τώρα έχω δουλειά όμως, κλείνω.
-Μια στιγμή, περιμένετε. Πώς υπολογίζεται αυτός ο φόρος;
-Αδερφέ, εγώ είμαι στρατιωτικός. Δεν κάνω υπολογισμούς. Εγώ πολεμάω και τέλος. Αυτά να τα ρωτήσετε στους ιμάμηδες, στα τζαμιά της Μοσούλης. Αυτοί κάνουν τους νόμους και τους εφαρμόζουν. Και τώρα κλείνω.

Ο ιταλός δημοσιογράφος καταλαβαίνει ότι η συνομιλία έφτασε στο τέλος της. Θέλει όμως να κάνει μια τελευταία ερώτηση, που ξέρει ότι θα εξοργίσει τον συνομιλητή του.

-Ολος ο κόσμος μιλά για τα εγκλήματά σας εναντίον των Γεζίντι. Τι κάνατε στις γυναίκες τους; Είναι αλήθεια ότι έγιναν οι σεξουαλικές σας σκλάβες;
-Όχι βέβαια! Αυτά τα ψέματα τα διαδίδουν τα μέσα ενημέρωσης. Όλα είναι ψέματα. Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα.
-Μα τα λένε οι ίδιοι οι Γεζίντι.
-Τελείωσε τώρα. Τέλος. Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα, καταλάβατε; Φτάνει με αυτά τα ψέματα! Και μη μου ξανατηλεφωνήσετε. Διαγράψτε τον αριθμό μου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων