Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Συμβολική κατάληψη κατά της διαθεσιμότητας στο δημαρχείο της Αθήνας

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, πραγματοποίησαν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα. Στο σημείο είχαν παραταχθεί και διμοιρίες των ΜΑΤ. Αποχωρώντας μετά από περίπου οκτώ ώρες οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην οποία έχουν αναρτήσει πανό, ενώ πανό κρέμονται και από τα παράθυρα του δημαρχείου. «Στους φοροφυγάδες δώρα, στις καθαρίστριες απολύσεις» είναι ένα από τα συνθήματα που αναγράφεται στα πανό.

Οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει όλες τις εισόδους του δημαρχείου και δεν επιτρέπουν την είσοδο και την έξοδο σε κανέναν, ενώ απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους συναδέλφους τους να σπεύσουν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μαρτίου λήγει η οκτάμηνη περίοδος της διαθεσιμότητας για τους σχολικούς φύλακες και τους εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση που έως τότε δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο πόστο στο Δημόσιο, θα απολυθούν.

HTML tutorial

Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων ως «πρωτοφανή κίνηση προεκλογικής περιόδου» καταλογίζοντας τη διαμαρτυρία στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που «προχώρησε στην κατάληψη συνεπικουρούμενη από βουλευτές και ηγετικά στελέχη του κόμματος με πρόσχημα τα δίκαια αιτήματα των σχολικών φυλάκων».

«Όλοι γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν κατ’ επανάληψη καταγγείλει τη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων, στους οποίους μάλιστα έχουν παρασταθεί δικαστικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τα υπεύθυνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από τέτοιου είδους ενέργειες, που δυναμιτίζουν το κλίμα. Η επιδίωξη προεκλογικών εντυπώσεων βλάπτει τους αγώνες των εργαζομένων και υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Απαντώντας η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως ο Γιώργος Καμίνης «έσπευσε να συκοφαντήσει τον αγώνα εκατοντάδων απολυμένων ανθρώπων και των οικογενειών τους, εμφανίζοντάς τους ως «υποκινούμενους». Έχοντας ταχθεί απροσχημάτιστα με το Μνημόνιο και τις απολύσεις, ο κ. Καμίνης υιοθετεί τώρα και πρακτικές «μονταζιέρας», θεωρώντας ότι αυτό θα τον διευκολύνει προεκλογικά».

«Τον καλούμε να σταματήσει να δίνει τον προεκλογικό του αγώνα με φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα και συκοφαντίες, αποφεύγοντας έτσι τον διάλογο για τα πεπραγμένα της θητείας του και τα πραγματικά προβλήματα της πόλης», καταλήγει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων