Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Συμβουλές για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Γνωρίζατε ότι μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης όπως “password” ή “123456”; Περιττό να πούμε ότι είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείτε τον ίδιο απλό κωδικό πρόσβασης σε όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας. Για να είναι ασφαλής ο λογαριασμός σας θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν μοναδικό και δύσκολο κωδικό πρόσβασης. Ποιοι είναι οι τρόποι δημιουργίας του; Και πώς μπορείτε να θυμάστε περισσότερους από έναν κωδικούς; Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για να διατηρηθούν οι ατομικοί κωδικοί πρόσβασής σας αλώβητοι.

Χαρακτηριστικά ενός ισχυρού password, σύμφωνα με το flowmagazine:

Δεν μπορεί να βρεθεί σε ένα λεξικό.
Περιέχει ειδικούς χαρακτήρες και αριθμούς.
Δεν περιέχει μία ολόκληρη λέξη.
Περιέχει ένα μείγμα από πεζά και κεφαλαία γράμματα.
Έχει τουλάχιστον 10 χαρακτήρες.
Δεν βασίζεται στις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη (ημερομηνία γέννησης, ταχυδρομικό κώδικα, αριθμό τηλεφώνου κλπ.)
Περιέχει χαρακτήρες από τις ακόλουθες 4 κατηγορίες:
κεφαλαία γράμματα: Α, Β, Γ
πεζά γράμματα: α, β, γ
αριθμοί: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Σύμβολα που υπάρχουν στο πληκτρολόγιο (όλοι οι χαρακτήρες του πληκτρολογίου που δεν ορίζονται ως γράμματα ή αριθμοί) και διαστήματα: ‘ ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ – + = { } [ ] \ | : ? ” ‘ < > , . ; /
Η χρήση κανόνων αντικατάστασης χαρακτήρων, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του “α” με το σύμβολο “@” αποδυναμώνει τον κωδικό πρόσβασής σας. Επομένως, καλό είναι να αποφεύγετε τις κοινές αντικαταστάσεις, π.χ. @ για A / α .
Διαλέξτε έναν κωδικό και πληκτρολογήστε τον με εναλλασσόμενη χρήση του πλήκτρου SHIFT.

Από τη θεωρία στην πράξη

Ένας κωδικός πρόσβασης μπορεί να πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια και να εξακολουθεί να είναι αδύναμος. Για παράδειγμα, ο κωδικός πρόσβασης “Hello2U!” πληροί όλα τα κριτήρια για έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που αναφέρονται παραπάνω, αλλά εξακολουθεί να είναι αδύναμος, επειδή περιέχει μια ολόκληρη λέξη. “H3ll0 2 U!” αποτελεί μία ισχυρή εναλλακτική λύση, επειδή αντικαθιστά ορισμένα από τα γράμματα της ολόκληρης λέξης με αριθμούς και περιλαμβάνει επίσης διαστήματα.

Δημιουργήστε ένα αρκτικόλεξο από ένα εύκολο στην απομνημόνευση κομμάτι πληροφοριών. Για παράδειγμα, επιλέξτε μια φράση που έχει νόημα για σας, όπως τα γενέθλια του γιου σας. Τα γενέθλια του γιου μου είναι στις 12 Δεκεμβρίου 2004 και μπορεί να γίνει “Τγτγμς12Δ/4”.

Αντικαταστήστε αριθμούς, σύμβολα και λάθος ορθογραφία για γράμματα ή λέξεις σε μία εύκολη φράση. Για παράδειγμα, τα γενέθλια του γιου μου είναι στις 12 Δεκεμβρίου 2004 μπορεί να μετατραπεί σε “Ταγ3ν3θλια ινε στις 12124”.

Συνδέστε τον κωδικό σας με ένα αγαπημένο χόμπι ή άθλημα. Για παράδειγμα, μου αρέσει να παίζω μπάντμιντον/ I love to play badminton θα μπορούσε να γίνει “ILuv2PlayB@dm1nt()n”.

Παρακάτω όπως θα δείτε τα παραδείγματα δεν είναι πολύ ασφαλή. Ενώ καμία από τις λέξεις δεν μπορεί να βρεθεί σε ένα λεξικό, εξακολουθούν να υπολείπονται άλλων χαρακτηριστικών ενός ασφαλούς κωδικού πρόσβασης. Προσπαθήστε να βρείτε έναν συνδυασμό που να ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά.

Αντικαταστήστε τυχαία γράμματα με αριθμούς , π.χ. φλερτ γίνεται fl1r7.

Διαλέξτε μια πρόταση, ως φράση πρόσβασής σας και μετατρέψτε την σε αρκτικόλεξο. “Everything I Do I Do It For You” γίνεται EIDIDIFY.

Πάρτε μια λέξη και αντιστρέψτε την, π.χ. γειτονιά γίνεται αινοτιεγ.

Αν αισθάνεστε ότι πρέπει να γράψετε τον κωδικό πρόσβασης σας για να τον θυμάστε, φροντίστε να μην τον επισημάνετε ως κωδικό πρόσβασης, και κρατήστε τον σε ασφαλές μέρος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων