Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Συμβούλιο της Ευρώπης: Να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες εταιρειών που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα

Πρέπει να εντοπιστούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των εταιρειών που κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπογραμμίζει η Επιτροπή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης (MONEYVAL) στην ετήσια έκθεση της.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr, καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση του προσδιορισμού των πραγματικών ιδιοκτητών.

«Μία πρόοδος σε αυτόν τον τομέα θα αυξήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις ικανότητες και δυνατότητες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, να εντοπίζουν, να διώκουν και να στερούν από τα παράνομα κέρδη τους τους εγκληματίες που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της MONEYVAL, Άντον Μπαρτόλο.

Η έκθεση τονίζει ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε όλο τον κόσμο είναι το ξέπλυμα χρήματος καθώς και ότι ο μη εντοπισμός των πραγματικών ιδιοκτητών των εταιριών που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, εμποδίζει την εφαρμογή του νόμου, την δίωξη τους και την δήμευση των παράνομων περιουσιών τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων