Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Συμμαχία τεχνολογικών εταιρειών για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις

Κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, απαιτώντας μεταρρυθμίσεις ευρείας κλίμακας.

Οι εταιρείες είναι οι εξής: Google,  Apple, Facebook, Twitter, AOL, Microsoft, LinkedIn και Yahoo.

Η «συμμαχία» των εταιριών, που ονομάζεται «Reform Government Surveillance Group», απέστειλε επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο και το Κογκρέσο, όπου αναφέρεται ότι οι παρούσες πρακτικές παρακολούθησης υπονομεύουν τις ελευθερίες των πολιτών.

«Κατανοούμε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να προστατεύουν τους πολίτες τους. Αλλά οι αποκαλύψεις που έγιναν το καλοκαίρι υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη μεταρρύθμισης στις πρακτικές κυβερνητικών παρακολουθήσεων ανά τον κόσμο», συμπληρώνεται.

«Η ισορροπία σε πολλές χώρες έχει μεταβληθεί προς όφελος της πολιτείας και πέρα από τα δικαιώματα του ατόμου – δικαιώματα τα οποία προστατεύονται από το Σύνταγμα. Αυτό υπονομεύει τις ελευθερίες που όλοι αγαπούμε. Είναι ώρα για αλλαγή».

Πολλές από τις εταιρείες ισχυρίζονται ότι οι αποκαλύψεις έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το Internet καθώς και τα επιχειρηματικά συμφέροντα των τεχνολογικών εταιριών. «Οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία την οποία δεν εμπιστεύονται» δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ, στέλεχος της Microsoft.

Οι οκτώ εταιρείες παρουσιάζουν ένα σχέδιο για τη ρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας και της κυβερνητικής παρακολούθησης, ζητώντας από την αμερικανική κυβέρνηση να ηγηθεί μιας παγκόσμιας προσπάθειας για την εφαρμογή του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων