Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Συνεχίζει τις έρευνες υδρογονανθράκων η Κύπρος

Οι έρευνες υδρογονανθράκων όπως λένε οι γνωρίζοντες θέλουν υπομονή, επιμονή και κυρίως μεγάλα κεφάλαια για επενδύσεις. Η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας Noble όσον αφορά τα απολήψιμα αποθέματα φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 12 της Κύπρου επιβεβαιώνει αυτή ακριβώς τη ρήση.

Χαμηλότερα λοιπόν από τα αρχικώς εκτιμώμενα, γύρω στα 5 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, φαίνεται να είναι τα απολήψιμα αποθέματα στο Οικόπεδο 12 της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε η Noble που διεξήγαγε τη σχετική γεώτρηση.

Πρόκειται για ποσότητα κάτω από το επίπεδο των 5,5 τρισ. κυβικών ποδιών που θεωρούνται ως επαρκή για να στηρίξουν το έργο του σταθμού υγροποίησης αερίου που επιθυμεί να κατασκευάσει η Κύπρος.

Σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο απαιτείται να υπάρχει επιμονή, αλλά και διαθέσιμα κεφάλαια. Οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου δείχνουν ότι η κυπριακή κυβέρνηση διαθέτει επιμονή, η οποία βεβαίως στηρίζεται και στα κεφάλαια που φαίνεται να είναι διατεθειμένη να διαθέσει η Noble.

«Παρά τις χαμηλότερες ποσότητες σε σχέση με αυτές που είχαν εκτιμηθεί το 2011 (5 ως 8 τρισ. κυβικά πόδια), τα επιβεβαιωμένα αποθέματα δείχνουν ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοίτασμα αερίου» δήλωσε ο υπουργός Ενέργεια της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης. Οι έρευνες θα συνεχιστούν σε άλλα σημεία του Οικοπέδου 12 δήλωσε εκπρόσωπος της Noble.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων