Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Συρία: Τουλάχιστον 34 άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 34 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, σκοτώθηκαν στην ανατολική Συρία από πλήγματα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον χωριού που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ άλλοι 23 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Γούτα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα χαράματα, είχαν στόχο το χωριό Αλ Σάφαχ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Η ρωσική αεροπορία υποστηρίζει εκεί μια επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που έχει στόχο την ανακατάληψη των τελευταίων θέσεων που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στη Μόσχα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έξι ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης Tu-22M3 έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα το υπουργείο, τα βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από αεροδρόμιο στη Ρωσία και έπληξαν «θέσεις τρομοκρατών» στην κοιλάδα του Ευφράτη.

Εξάλλου 23 άμαχοι σκοτώθηκαν στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, από βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων