Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμίνη, Στουρνάρα και Βορίδη για την υπόθεση Energa και Hellas Power

«Το πρωτοφανές σκάνδαλο με τις ιδιωτικές εταιρίες Energa και Hellas Power, που εισέπρατταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό της ΔΕΗ από το ‘χαράτσι’ και τα δημοτικά τέλη χωρίς ποτέ να τα αποδίδουν στο Δημόσιο, εκθέτει τώρα την κυβέρνηση, αλλά και τον δήμαρχο Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη» τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν τις κατασχέσεις για ελάχιστα χρέη, το ελληνικό Δημόσιο και ο δήμος Αθήνας δεν παρέστησαν στη δίκη των υπευθύνων της εταιρείας – που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 250 εκατ. ευρώ – για να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα ως πολιτική αγωγή.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δικηγόρος των υπευθύνων του σκανδάλου είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως αποκαλύπτεται «το πέπλο διαπλοκής γύρω από την προσπάθεια αθώωσης όσων καταχράστηκαν τεράστια ποσά εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων».

«Οι κ. Στουρνάρας και Καμίνης οφείλουν να δώσουν τώρα εξηγήσεις και να σταματήσουν να καλύπτουν τους ‘ημετέρους’ τους» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων