Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Σχέδιο ΕΛ.ΑΣ για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί στα ΜΜΜ

Σαν απλοί επιβάτες θα επιβιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε λεωφορεία, τρόλεϊ συρμούς Μετρό και ΗΣΑΠ. Βασικός στόχος του σχεδίου είναι οι συλλήψεις δραστών τέτοιων καταστροφών, οι οποίες σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στη συνέχιση αυτού του μπαράζ βανδαλισμών.

Οι μυστικοί αστυνομικοί θα λειτουργούν συνδυαστικά με μοτοσυκλετιστές της ίδιας υπηρεσίας. Το σχέδιο αστυνομικής δράσης αναθεωρήθηκε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Η κλιμάκωση των επιθέσεων προκάλεσε τον επανασχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων με βασικό στόχο τις συλλήψεις νεαρών που επιδίδονται σε βανδαλισμούς. Το βάρος σε αυτή τη στόχευση συλλήψεων έπεσε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία με περίπου 100 αστυνομικούς θα απασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό το έργο.

Το προηγούμενο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή επιθέσεων σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έπασχε από την… εγκατάλειψη θέσης αστυνομικών που είχαν αναλάβει την υλοποίησή του. Αξιωματικοί της Αστυνομίας είχαν διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τους περίπου 200 αστυνομικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό, σε κρυφές και εμφανείς περιπολίες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γίνονταν «αόρατοι» και δεν εντοπίζονταν στα σημεία που είχαν προκαθοριστεί να περιπολούν. Από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους επικεφαλής αξιωματικών, πολλοί αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν από τις θέσεις τους και σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές χρηματικών προστίμων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων