Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Πως διακρίνονται οι κορυφαίες επιχειρήσεις

Έρευνα της Hay Group με τίτλο Global Top 20 Best Companies for Leadership, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 18.000 έμπειρα στελέχη από 2.200 οργανισμούς, αναδεικνύει τις 20 καλύτερες σε επίπεδο ηγεσίας εταιρίες στον κόσμο.

Το 73% των κορυφαίων εταιριών δίνει ευκαιρίες στους εργαζομένους της να αναπτύξουν τις ικανότητές τους μέσω της καθοδήγησης των υπόλοιπων υπαλλήλων, σε αντίθεση με το 47% που παρατηρείται στις υπόλοιπες εταιρίες, ενώ ταυτόχρονα σε ποσοστό 80% αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους σε τομείς καινοτομίας ως leaders λειτουργικής απόδοσης ένταντι του 56% στις υπόλοιπες.

Γίνεται κατανοητό ότι σε περιόδους κρίσης, προκειμένου μια επιχείρηση να διατηρήσει την βιοσιμώτητά της θα πρέπει να στραφεί στην συνεχή καινοτομία και υψηλή αποτελεσματικότητα, οι οποίες αποτελούν τους κρίσιμους παράγοντες προκειμένου να σημειωθεί επανεκκίνηση στην Ελληνική και όχι μόνο οικονομία.

Απαραίτητα συστατικά για την σωστή καθοδήγηση και την ενίσχυση της παραγωγικότητας του ανθρώπινουν δυναμικού, καθώς και για την επιτυχία της επιχείρησης είναι:

• Ένα ξεκάθαρο όραμα που θα παροτρύνει, θα εννώνει και θα καθοδηγεί τους εργαζομένους.

• Μία υοθέτηση επιθετικής στάτης απέναντι σε νέες ευκαιρίες, παρά προσκόλησης σε προβλήματα που αποτελούν παρελθόν και αναλώνουν την φαιά ουσία των εργαζομένων

• Ένα κλίμα θετικής ενέργειας και διάθεσης, το οποίο θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες, θα παρέχει αξιόλογο feedback και θα κρατάει τα standarts σε υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊντάση, διεθύνων σύμβουλο ΝΑ Ευρώπης Hay Group, Ο ηγέτης σήμερα καλείται να χτίσει μία “έξυπνη” οργάνωση και μία νέα σχέση με την αγορά και όχι απλά να περικόπτει κόστη. Επειδή καμία στρατηγική ή business plan δεν εγγυάται πλέον την επιτυχία, πρώτη θέση πρέπει να πάρει το ανθρώπινο κεφάλαιο. Σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει έλλιψη ρευστότητας, αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι οι διεξιότητες που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα.

Ο κ. Μειντάσης επίσης παρατηρεί ότι ολένα και περισσότερες είναι οι εταιρίες που ανιλαμβάνονται και ακολουθούν τις μεθόδους των “Global Top 20”, με προοπτικές την έξοδο από την κρίση. Προσθέτει, τέλος, ότι βασικός παράγοντας για την επαναφορά της οικονομίας σε θετική ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη ηγετών που θα αξοιοποιήσουν σωστά το ανθρώπινο δυναμικό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img