Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα Μαύρα Στρουμφ

Γράφει ο Βαγγέλης Γεωργάκης / συγγραφέας – λογοτέχνης / vaggelisgeorgakis@gmail.com

Τα κοράκια και οι γύπες απέδειξαν για μία ακόμη φορά πόσο υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή απαιτώντας να μπουν και φάρμακα στα σούπερ μάρκετ. Έτσι φαίνεται θα μπορούν να αυτοκτονούν πιο εύκολα όλοι όσοι τους έχουν εξαθλιώσει και έχουν πέσει στην πιο βαριά κατάθλιψη. Επίσης το κράτος των υπαλλήλων της Παγκόσμιας Μαφίας θα έχει να πληρώνει λιγότερες συντάξεις. Λιγότερες συντάξεις και γιατί φέτος αντιγριπικά δε στείλανε καθόλου –τους ενδιαφέρουν να αυξηθούν τα σημεία πώλησης κατά τα άλλα- ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια μας είχανε πρήξει με την Κίτρινη, Κόκκινη, Πράσινη, Μπλε γρίπη που έρχονταν και ποτέ δεν ήρθε. Ήρθε όμως φέτος που δεν ήρθαν τα εμβόλια και έχει ξεπαστρέψει αρκετούς μέχρι στιγμής.

Νέα μεγάλη επιτυχία και για τους Αμερικανούς και την Ενωμένη Ευρώπη: αφού εγκατέστησαν με τη βία κυβέρνηση ναζιστών στην Ουκρανία, που τόσο πολύ τους απεχθάνονται στην Ελλάδα και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, περίμεναν ότι ο Βλαδίμηρος θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια μουρμουρίζοντας κάτι ακαταλαβίστικα ρώσικα από την απελπισία του. Προσάρτησε την Κριμαία χωρίς να ανοίξει μύτη, παρά τις καλές φωτογραφίες που έβγαλε ο αφροαμερικανός πρόεδρος με το καπελάκι του μπέιζμπωλ όταν του μιλούσε στο τηλέφωνο με αυστηρό ύφος και το δάχτυλο –όχι το μεσαίο- προτεταμένο.

Τα χι ωστόσο και τα διπλά που παίχτηκαν στο στοίχημα στο Μάντσεστερ-Ολυμπιακός μου απέδειξαν ότι παρά τα βάρβαρα χτυπήματα που έχουμε υποστεί από τους βαρβάρους δε χάνουμε την αισιοδοξία μας και ως λαός πάντα, όσο και αν γκρινιάζουμε, ελπίζουμε.

Μειονεκτικά θα πρέπει όμως να νοιώθουν για μία ακόμη φορά οι –εναπομείναντες- άντρες που ακούν ένα gay πλουσιόπαιδο να δηλώνει ότι είναι αφοσιωμένο στον άντρα του. Έναν άντρα που κατά τα άλλα τον αποκαλεί… κουτάβι! Αλλά ας μην γράψω οτιδήποτε άλλο και χαρακτηριστώ ομοφοβικός, μια λέξη πολύ της μόδας τώρα τελευταία, ή μου κάνουν μήνυση, γιατί το τελευταίο διάστημα εγώ δεν έχω ευρώ, πληρώνω με λέξεις.

Αστείο τώρα, αλλά μία από τις πρώτες ιστορίες του δημιουργού των Στρουμφ είναι αυτή που τα μπλε στρουμφάκια γίνονται μαύρα με αστραπιαία ταχύτητα εξαιτίας ενός εφιαλτικού ιού που μεταδίδεται με δαγκωματιές, ώσπου στο τέλος μένει μόνο ένα και -ώ του θαύματος!- η κατάσταση αντιστρέφεται.

Μου φαίνεται στην Ελλάδα του μέλλοντος τα τελευταία Μπλε Στρουμφ, οι τελευταίοι εναπομείναντες άνδρες, θα αποκλειστούν στο Mediterranean Cosmos αποφασισμένοι να δώσουν ηρωική μάχη με τις ορδές των εξαχρειωμένων gay Μαύρα Στρουμφ που τους έχουν περικυκλώσει.

Κατά τα άλλα εκλογές έρχονται και μετά από όσα έχουμε περάσει καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί. Δείτε πρώτα πίσω από το βλέμμα του υποψηφίου, άσχετα από τι λέει ή πόσο χαμογελάει, κάντε μια έρευνα σ’ αυτό το Magic Ball του εικοστού πρώτου αιώνα, το google, για το παρελθόν του, και μετά αποφασίστε.

Γιατί δε μπορεί να είσαι πρόεδρος της επιτροπής καταπολέμησης του AIDS και να το κάνεις χωρίς προφυλακτικό. Μπορείς;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων