Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Τι θα συμβεί αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ;

Καταστροφική θα ήταν για το Λονδίνο και την οικονομία της Βρετανίας η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει έρευνα που έγινε για λογαριασμό τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ και να διεξάγει δημοψήφισμα ως το τέλος του 2017 για το αν θα παραμείνει ή όχι η Βρετανία στη ΕΕ, με την προϋπόθεση να επανεκλεγεί στις εθνικές εκλογές 2015.

Όμως, πολλές από τις πιο ισχυρές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στο Σίτι του Λονδίνου ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι το στοίχημα του Κάμερον θα μπορούσε να βγάλει την έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ομάδα λόμπι προειδοποίησε ότι η Βρετανία εκτός ΕΕ θα χάσει την οικονομική επιρροή της, θα καταστεί λιγότερο ελκυστική για τους επενδυτές και θα γίνει ευάλωτη σε κανονισμούς στους οποίους το Λονδίνο δεν είχε καμία επίδραση.

«Η συνεχής παρουσία στην ΕΕ είναι ουσιαστικής σημασίας για την οικονομική ευημερία της χώρας», δήλωσε ο Τζέρι Γκρίμστον, πρόεδρος της TheCityUK , τα μέλη της οποίας περιλαμβάνουν διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες λογιστών.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων