Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Τι θα φάμε σήμερα από το Cookisto

Σπιτικό φαί από τη γειτονιά σου, σε τιμή κρίσης!… Ναι, από την κοινότητα-ιστοσελίδα www.cookisto.gr που «ενώνει καλοφαγάδες με λάτρεις της μαγειρικής». Πρόκειται για μια νέα τάση της κοινωνικής οικονομίας που ξεκίνησαν νοικοκυρές της Αθήνας, οι οποίες μαγειρεύουν και πωλούν το φαγητό που περισσεύει έναντι χαμηλής τιμής σε ανθρώπους της γειτονιάς τους που θέλουν να απολαμβάνουν σπιτικές γεύσεις, μέσω του Cookisto. Αυτό συμβαίνει ήδη στην Αθήνα και σύντομα θα γίνει μόδα και στο Λονδίνο διαβεβαιώνει το BBC.

Η μαγείρισσα «ανεβάζει» φωτογραφίες του φαγητού στην ιστοσελίδα και παρακολουθεί την οθόνη καθώς οι άνθρωποι από την περιοχή παραγγέλνουν τις μερίδες τους. Μέχρι το μεσημέρι όλο το ταψί του μουσακά ή του παστίτσιου έχει πουληθεί. Η μαγείρισσα σημειώνει τις διευθύνσεις για την παράδοση κατ’ οίκον. Η ιδέα κερδίζει σταδιακά όλη την Αθήνα. Εργαζόμενοι, φοιτητές, και πολυάσχολοι γονείς συνδέονται ηλεκτρονικά με τους τοπικούς μάγειρες- οποιονδήποτε αγαπά το μαγείρεμα και το κάνει καλά- και αγοράζουν οικονομικό, σπιτικό φαγητό, με 3 ή 4 ευρώ.

Σημειωτέον ότι μια Cookista, με προφίλ στην ιστοσελίδα βαθμολογείται για τα γεύματά της καθημερινά. Το Cookisto.gr έχει προσελκύσει 12.000 ερασιτέχνες μαγείρους τους τελευταίους μήνες. Αυτό που ξεκίνησε ως μια διατριβή για μεταπτυχιακό (με τη μορφή ενός επιχειρηματικού σχεδίου) για τον φοιτητή Μιχάλη Γκοντά, έχει πλέον γίνει πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης, και αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και στο Λονδίνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων