Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τι σιχαίνονται περισσότερο οι Έλληνες;

Έρευνα διεξήγαγε η Mastercard προκειμένου να κατανοήσει τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τον χειρισμό μετρητών ή χαρτονομισμάτων και τα πιθανά σχετικά προβλήματα υγιεινής. Μέσα σε μια μέρα μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με χιλιάδες, βρωμικά πράγματα που απειλούν την προσωπική υγεία.

Η μερίδα του λέοντος και συγκεκριμένα το 88% των Ελλήνων θεωρεί βρόμικο/ ανθυγιεινό την κοινόχρηστη τουαλέτα. Κατά πόδας ακολουθεί η χρήση οδοντόβουρτσας κάποιου άλλου (82%). Την τριάδα κλείνουν τα μετρητά με 69%. 67%) συγκεντρώνουν οι Δημόσιες Συγκοινωνίες (κιγκλιδώματα,κυλιόμενες), (63%) το πόμολο πόρτας, (40%) κοινά/ κοινόχρηστα τρόφιμα, (38%) Γραφεία εισιτηρίων ή αυτόματες μηχανές πώλησης, (37%) κοινή χρήση χαρτομάντηλου.

Να σημειωθεί ότι το 52%, όσων απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, αποκάλυψε πως θα εξέπλητε τους φίλους του εάν τους έλεγε ότι έφαγαν κάτι που είχε πέσει στο πάτωμα. Επίσης, το 27% των Ελλήνων σοκάρεται εάν κάποιος δεν πλένει τα χέρια του μετά την χρήση τουαλέτας, το 25% με το δημόσιο σκάλισμα της μύτης, το 24% με το να τρώει τρόφιμα που είχαν πέσει στο πάτωμα, ενώ το 18% με το να αγγίζουν τα χρήματα χωρίς να πλύνουν τα χέρια τους μετά.

Το 29% πάντως πλένει τα χέρια του μετά την επαφή τους με τα χρήματα, ενώ το 26% των ανδρών είναι ελαφρώς λιγότερο πιθανό από ότι οι γυναίκες (32%) να πλένουν πάντα τα χέρια τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων