Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Τοπίο στην αιθαλομίχλη

Η αιθαλομίχλη που καλύπτει τον ουρανό των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, είναι το αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και ο μόνος τρόπος για να σβηστεί αυτό το αποτύπωμα, είναι να υπάρξουν απτά δείγματα βελτίωσης της οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων που έχει καταβαραθρωθεί.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ανακοινώθηκαν μέτρα για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και παραμονές Πρωτοχρονιάς οι συσκέψεις συνεχίζονταν αφού το μαύρο σύννεφο δε λέει να διαλυθεί από τον ουρανό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα, έλεγε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης, καθώς και ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται γενναία έκπτωση στο ρεύμα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Οι προηγούμενες αποφάσεις προέβλεπαν τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες κατά τις οποίες εκδίδεται σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων. Προέβλεπαν επίσης, διακοπή της λειτουργίας εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε δημόσια κτίρια, κλείσιμο σχολείων, περιορισμούς στην κυκλοφορία και την παραγωγική δραστηριότητα. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο για χρήση ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης αντί για τζάκια, σόμπες κλπ.

Και ενώ οι συσκέψεις για την αναζήτηση μέτρων συνεχίζονται, αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δυστυχώς όμως έτσι βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με ένα ακόμη αδιέξοδο.

σχετικα αρθρα

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img