Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Τουρκία: Αυτά είναι τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας-Νέα σοκαριστικά βίντεο

Ο Τολγκά Οζμπέκ, ειδικός εμπειρογνώμων της αεροπορίας, εξηγεί στο CNN Türk τις συνθήκες και τα αίτια του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος χθες στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκσέν στην Κωνσταντινούπολη.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο ισχυρός άνεμος, η απόφαση των πιλότων να προσγειωθούν και η κακή κατάσταση του αεροδιαδρόμου συντέλεσαν στο δυστύχημα της Pegasus χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη.

Στο βίντεο ακούγονται τα ουρλιαχτά και ο πανικός ορισμένων εκ των 177 επιβάτων του αεροπλάνου το οποίο έχει μόλις πέσει από ένα πρανές ύψους 30 μέτρων.

Στο ίδιο βίντεο ακούγονται και οδηγίες – πιθανότατα από το πλήρωμα – προς τους επιβάτες προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από το κατεστραμμένο αεροπλάνο.

Εξίσου συγκλονιστικά είναι και τα βίντεο από τη στιγμή του αεροπορικού δυστυχήματος με τους τρεις νεκρούς και τους 179 τραυματίες.

Στο πρώτο φαίνεται το αεροπλάνο να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την κανονική για διαδικασία προσγείωσης.

https://youtu.be/-tnnumkbXx0

Στη συνέχεια φαίνεται να καταρρέει (για άγνωστο λόγο) το ριναίο σκέλος προσγείωσης με αποτέλεσμα να αεροπλάνο αρχικά να σέρνεται με το ρύγχος στον διάδρομο και στη συνέχεια εκτός ελεγχου να καταλήγει στο χαντάκι εκτός διαδρόμου όπου και η άτρακτος έσπασε σε τρία κομμάτια.

Τα στοιχεία των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το αεροπορικό δυστύχημα χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη έκαναν γνωστά οι τουρκικές αρχές.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες επιβάτες του αεροσκάφους: Η Ζεχρά Μπιλγκί Κοτσάρ, η Αλέβ Γκέντσογλου και η Σονγκιούλ Μποζκούρτ.

Η οδοντίατρος Ζεχρά Μπιλγκί Κοτσάρ (30 ετών) θα ταξίδευε μαζί με το σύζυγό της από τη Σμύρνη στην Πόλη, αλλά ο Γκιοκχάν Κοτσάρ ακύρωσε το εισιτήριό του, καθώς έπρεπε να βρίσκεται νωρίτερα –στις 2 Φεβρουαρίου- στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δουλειάς του στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

https://youtu.be/udah795Y4i8

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων