Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να φέρει το αντιρατσιστικό στη θερινή Βουλή

Τη συζήτηση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από το δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Εισηγητής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δικαιοσύνης Κώστας Τριαντάφυλλος.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι  εκκρεμεί εδώ και μήνες, η ολοκλήρωση της συζήτησης και η ψήφιση του νομοσχεδίου δεδομένου πως η επεξεργασία του έχει ολοκληρωθεί κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Επισημαίνεται δε πως δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Τέλος, ζητείται από τον Πρόεδρο της Βουλής το θέμα να τεθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Η επιστολή 

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,

Κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2014

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, εδώ και μήνες εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το σχέδιο νόμου έχει συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή, η δε επεξεργασία του έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επομένως, δεν υφίσταται κανένα εμπόδιο για την ψήφιση του από το Κοινοβούλιο.

Παρά τον φόρτο νομοθετικού έργου στο Β’ Τμήμα Διακοπής Εργασιών της Βουλής, εκτιμούμε ότι για το εν λόγω σχέδιο νόμου θα ήταν δυνατόν να αφιερωθεί μία ή δύο ημέρες νομοθετικού έργου.

Θεωρούμε, κύριε Πρόεδρε, ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί υπόψη της Διάσκεψης των Προέδρων στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρήγας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ

Κώστας Τριαντάφυλλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Εισηγητής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων