Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Το ποσοστό των Βρετανών που δεν ξέρει πού είναι η Ελλάδα στον χάρτη

Η γεωγραφία δεν φαίνεται να είναι το αγαπημένο μάθημα των Βρετανών. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Hotels.com, υπάρχουν ιστορικές χώρες της Ευρώπης, όπως είναι η Ελλάδα, οι οποίες είναι άγνωστος τόπος για τους περισσότερους Βρετανούς ακόμη και εάν έχουν περάσει διακοπές εκεί.

Το Hotels.com ζήτησε από Βρετανούς να βρουν στον χάρτη τον τόπο των διακοπών τους και τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν από τραγικά έως κωμικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 74% δεν κατάφερε να εντοπίσει την Ελλάδα, ενώ η Κύπρος βρέθηκε σε καλύτερη θέση αφού μόλις το 54% των ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν στην χώρα. Το εντυπωσιακό σε ό,τι αφορά την Ελλάδα είναι ότι οι Βρετανοί εντοπίζουν πιο εύκολα το Βιετνάμ και την Ρουμανία παρά την χώρα μας, που είναι και συνήθης τόπος διακοπών τους. Σε χειρότερη θέση σε σχέση με την χώρα μας είναι μόνο η Βουλγαρία (90% δεν την βρήκαν στον χάρτη) και η Σιγκαπούρη (88%).

Το ενθαρρυντικό είναι ότι υπάρχει ένα 10% των Βρετανών που μπερδεύουν τις ΗΠΑ με την Πολωνία, ενώ αντίστοιχο ποσοστό μπερδεύει την Νότια Αφρική με την Ισπανία και ένα 12% την Κίνα με την Βραζιλία. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν και τους διοργανωτές με την Kate Hopcraft από την Hotels.com να αναφέρει: «Είναι σοκαριστικό να βλέπεις τόσους πολλούς Βρετανούς να μην μπορούν να δείξουν στην χάρτη κάποιους από τους πλέον δημοφιλείς μας προορισμούς. Και αυτό την στιγμή που ο κόσμος γίνεται όλο και πιο μικρός και οι άνθρωποι ταξιδεύουν όλο και πιο συχνά».

Πηγή: dailymail.co.uk

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων