Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Το Ποτάμι, το “τρίγωνο” και τα χαμένα X5

Με την εξαφάνιση του Μαλαισιανού Boeing ξαναθυμηθήκαμε το «τρίγωνο των Βερμούδων». Ωστόσο αυτή την εποχή δεν εξαφανίζονται μόνο αεροπλάνα. Εξαφανίζονται και πολιτικά κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ. Έτσι η λεγόμενη κεντροαριστερά γίνεται η «πολύφερνος νύφη» που διεκδικούν να την πάρουν ουκ ολίγοι. «Πολλοί οι κλητοί, ολίγοι οι εκλεκτοί» που λέει όμως και το ευαγγέλιο.

Συνεπώς, θα την πάρει το Ποτάμι; Έτσι λένε οι δημοσκόποι και τα κεντρικά δελτία των μεγάλων καναλιών. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Την εξήγηση την έδωσε ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο Action24.

Κληθείς να σχολιάσει το 13% που συγκέντρωσε το Ποτάμι σε πρόσφατη δημοσκόπηση είπε χαρακτηριστικά: “Και 13… και 23 και όσο θέλει μπορεί να πάρει. Είναι η έκφραση του ίδιου τριγώνου πολιτικής, μηντιακής και επιχειρηματικής αμαρτίας και απευθύνεται σε ένα τρίγωνο της κοινωνίας που ορίζεται ως “καφέ Μικέλ – κεντροαριστερά – και νοσταλγία για τα χαμένα X5”! Εξαντλείται, δηλαδή, ως θεματική στα καφέ του πιο διαδεμένου αυτή τη τη στιγμή καφέ brand, από πολλούς που αναμένουν να πέσει ο φόρος στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, για να ξανακυκλοφορήσουν τα κλεισμένα στο γκαράζ, χωρίς πινακίδες, ΒΜW Χ5, ενώ περιλαμβάνει το “λίγο απ’ όλους κι απ’ όλα” που χαρακτηρίζει το χώρο της κεντροαριστεράς.

Έγραψε ο χαρακτηρισμός.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων