Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Το πουλάκι… τσίου

Η υποχώρηση σε μπάτζετ, μεταγραφές και στόχους των ελληνικών ομάδων ΚΑΙ στο μπάσκετ δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε ανεξήγητη ούτε αδικαιολόγητη. Ωστόσο, η αγωνιστική κατάρρευση του Παναθηναϊκού και ο κίνδυνος να μείνει για πρώτη φορά στην ιστορία του έξω από τη φάση των 16 της Euroleague δεν οφείλεται μονάχα στην οικονομική συρρίκνωση.

Ακόμη και στην εποχή των ισχνών έως αποστεωμένων αγελάδων, δεν είναι το χρήμα η σημαντικότερη απώλεια για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης. Ούτε η βασικότερη αιτία για τους διαδοχικούς διασυρμούς του στα παρκέ του ευρωπαϊκού και ελληνικού πρωταθλήματος.

Η αποχώρηση του Ομπράντοβιτς, η αποδυνάμωση στο έμψυχο υλικό και η ιδιοκτησιακή μετάβαση από Γιαννακόπουλους παλαιάς σε Γιαννακόπουλο νέας γενιάς ήταν επόμενο να επιφέρουν αναταράξεις και να απαιτούν χρόνο προσαρμογής στις σύγχρονες συνθήκες. Όχι, όμως, να έχουν οδηγήσει την κορυφαία ελληνική ομάδα όλων των εποχών σε απότομο γκρεμό.

Λεφτά, κατ΄αντιστοιχία με τις δαπάνες άλλων ευρωπαϊκών ομάδων, δόθηκαν και φέτος μπόλικα. Προφανώς οι επιλογές που έγιναν δείχνουν ανεπαρκείς. Ο κόουτς Πεδουλάκης δείχνει μπερδεμένος διαχειριστής ενός γκρουπ που σε μέγεθος είναι δυσανάλογο με τη δική του προπονητική πορεία, επιτυχημένη μεν, σε μικρομεσαίους συλλόγους δε. Οι ξένοι παίκτες που αποκτήθηκαν (όχι φτηνά για την εποχή) αλλού πατούν κι αλλού βρίσκονται, οι νεαροί Έλληνες δεν αντέχουν το βάρος της φανέλας και τα τοτέμ του ένδοξου παρελθόντος μοιάζουν αποσβολωμένοι να παρακολουθούν την καθίζηση. Ο Διαμαντίδης, επηρεασμένος αρνητικά από άγνωστες γι΄αυτόν συνεργασίες, έμεινε για πρώτη φορά δίχως πόντο στην πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τη ρωσική Χίμκι.

Οι μεγάλες αλλαγές είναι πάντοτε επικίνδυνες, αλλά ουδείς στον Παναθηναίκό και στο περιβάλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, περίμενε ότι ο βασιλιάς θα εμφανιζόταν τόσο σύντομα δίχως το παραμικρό ένδυμα. Ολόγυμνος. Και το πουλάκι θα κάνει τσίου, αν δεν γίνει κάποιο άμεσο ηλεκτροσόκ, μέχρι να συνθλιβεί στις ρόδες του τρακτέρ, όπως γίνεται στο ανόητα διασκεδαστικό βιντεάκι που είναι τόσο δημοφιλές εσχάτως σε Ιταλία και Ελλάδα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων