Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Το ταξίδι και το «ταξίδι»

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να γράψει ιστορία ευρωπαίκής υπέρβασης (με πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ παρότι είχε ξεκινήσει τον όμιλο με δύο ήττες), διότι η ανωτερότητα της Σάλκε ήταν εμφανής στον αγώνα της Veltins Arena. Η αποστολή του, όμως, στη Γερμανία ήταν από αυτές που μένουν στην ιστορία ως δείγμα οργανωτικής ανεπάρκειας. Με πιο απλά λόγια, η εταιρεία Ολυμπιακός δεν βοήθησε την ομάδα Ολυμπιακός να διεκδικήσει τις πιθανότητές της.

Προσέξτε ταξίδι ταλαιπωρίας:

Η πτήση τσάρτερ που μετέφερε την ομάδα αναχώρησε από την Αθήνα για την Κολωνία, αντί να πάει σε πιο κοντινό αεροδρόμιο με την πόλη που έγινε το παιχνίδι με την Σάλκε. Μετά την τρίωρη αεροπορική πτήση, χρειάστηκε άλλη μια ώρα οδικώς για τη μετάβαση στο Έσεν όπου κατέλυσε η αποστολή. Από το Έσεν μέχρι το Γκελσενκίρχεν όπου εδρεύει το γήπεδο της Σάλκε, άλλα 40 λεπτά με το πούλμαν για την προπόνηση της Τρίτης.

Το πήγαινε έλα Έσεν-Γκελσενκίρχεν συνεχίστηκε και την Τετάρτη για το παιχνίδι. Η αναχώρηση για την επιστροφή ήταν προγραμματισμένη για τη 01.00 της Πέμπτης, αμέσως μετά το ματς δηλαδή. Η ομάδα θα έφευγε απευθείας για το αεροδρόμιο της Κολωνίας, δηλαδή άλλη μια ώρα και κάτι με το πούλμαν μέχρι να «πετάξει» για την Αθήνα. Εκεί έγινε και η «στραβή», με τον Σιόβα να καθυστερεί επί ώρες να δώσει δείγμα για τον καθιερωμένο έλεγχο αντιντόπιγκ.

«Βρε κατούρα να φύγουμε, κατούρα να φύγουμε», τελικά ο Σιόβας τα κατάφερε γύρω στις 02.30. Από το γήπεδο η ομάδα έφυγε λίγο αργότερα, έφτασε στην Κολωνία και «πέταξε» για Αθήνα στις 04.00! Για να φτάσει κατάκοπη, ταλαιπωρημένη, εξοντωμένη στις 7 το πρωί στον προορισμό της.

Με τη…μικρή λεπτομέρεια ότι την Κυριακή έχει κι άλλο ταξίδι για το δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Οπότε μέχρι να προλάβει να συνέλθει από το τρέξιμο στη Γερμανία (σε γήπεδα και δρόμους) θα πρέπει να ετοιμαστεί για ένα ακόμη ντέρμπι.

Το ότι έχασε από την Σάλκε ή ότι μπορεί να χάσει από τον ΠΑΟΚ δε σημαίνει απαραίτητα ότι οφείλεται στην εξτρά κόπωση. Δε σημαίνει, επίσης, ότι μια ομάδα που θεωρείται και είναι η κορυφαία στην Ελλάδα, αλλά και από τις ισχυρότερες πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δικαιολογείται να έχει τόσο κακή οργάνωση και να προσπαθεί (γιατί προφανώς αυτό ήταν) να βγάλει από τη μύγα ξύγκι…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων