Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Το τεστ της διαφθοράς- Πώς να μάθετε πότε βρίσκεστε μπροστά σε επίορκο υπάλληλο

Σειρά απλών ερωτήσεων με βάση τις οποίες μπορεί ο πολίτης να αντιληφθεί ποια είναι υπόθεση διαφθοράς και ποια όχι έχει δημιουργήσει η γνωστή Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς».

Όπως αναφέρει «πολλές φορές μπορεί να αντιμετωπίσεις αδικίες που πιθανόν να συνιστούν ποινικά αδικήματα, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και υποθέσεις διαφθοράς. Ως διαφθορά ορίζεται γενικά η εκμετάλλευση της εξουσίας που έχει ανατεθεί σε πρόσωπο που υπηρετεί στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, για ίδιον όφελος. Απαντώντας στις ερωτήσεις του Κουίζ που ακολουθεί, θα μας δώσεις τη δυνατότητα να σε καθοδηγήσουμε σχετικά με το πώς και σε ποιον φορέα μπορείς να απευθυνθείς σε περίπτωση που η υπόθεσή σου σχετίζεται και με διαφθορά.

Το Κουίζ περιλαμβάνει απλές ερωτήσεις και θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς ποια είναι υπόθεση διαφθοράς και ποια όχι.

Μην ξεχνάς ότι η υπόθεση διαφθοράς που σε προβληματίζει μπορεί να μην αφορά εσένα προσωπικά. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις μαζί μας εάν έχεις πληροφορίες ακόμα και εάν η υπόθεση δεν σε αφορά άμεσα. Εκείνο που χρειαζόμαστε όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ακριβή στοιχεία κι όχι γενικότητες ή αοριστολογίες»

Για να κάνετε το κουίζ πατήστε  ΕΔΩ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων