Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Το ψυχολογικό τέλος του ευρώ πλησιάζει

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι έχουμε 1,5 εκατ. άνεργους και 1 εκατ. εργαζόμενους που δεν πληρώνονται. Χθες μάθαμε ότι 263.758 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 500 ευρώ. Συγκεκριμένα παίρνουν 500 ευρώ μικτά κάτι που μεταφράζεται σε 410 ευρώ περίπου καθαρά. Όταν το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα είναι στα 475 ευρώ. Άλλοι 754.297 εργαζόμενοι κερδίζουν από 500 έως 1000 ευρώ, ενώ ένας στους τέσσερις, δηλαδή 353.395 εργαζόμενοι μπορούν να αισθάνονται προνομιούχοι. Και αυτό διότι παίρνουν μισθό 1.000-2.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα ένας στους πέντε μισθωτούς στην Ελλάδα εργάζεται λιγότερο από 20 ώρες την εβδομάδα, ενώ άλλα 143.282 άτομα απασχολούνται από 20 έως 35 ώρες.

Με δυο λόγια, ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον ότι δημιουργήθηκε καθεστώς μισθών Βουλγαρίας φαίνεται ότι αυτό αφορά χιλιάδες εργαζόμενους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Αν σε αυτό προστεθούν τα νοικοκυριά που τελούν υπό την απειλή του πλειστηριασμού, τα νοικοκυριά με χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, και τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα ή φαγητό, καθίσταται πλέον ευκρινές ότι η συναισθηματική προσκόλληση στο ευρώ οδεύει προς το τέλος της, αν δεν έχει ήδη συντελεστεί.

Αυτό θα έχει ανατρεπτικές επιπτώσεις τους επόμενους μήνες στην πολιτική συμπεριφορά των πολιτικών, όπως αρχίζουν να διαπιστώνουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης που δεν εξαντλούν το ενδιαφέρον τους στη χλαμίδα του πρύτανη Πελεγρίνη, που με την παράστασή του συμμετείχε στους εορτασμούς για τα 90 χρόνια της ελληνικής παροικίας των Παρισίων, υπό την αιγίδα του ΥπΕξ…;

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων