Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Τρεις γυναίκες και ο… Νικολά Σαρκοζί

Ο Νικολά Σαρκοζί αποτελεί αναμφισβήτητα μία πολυσυζητημένη προσωπικότητα όχι μόνο στην Γαλλία αλλά και διεθνώς. Δεν είναι απλά γνωστός για το πολιτικό του έργο αλλά και για την πολυτάραχη προσωπική ζωή του. Η αμεσότητά του και το εκρηκτικό του ταπεραμέντο τον έφεραν πολλές φορές στο χώρο του θεάματος. Οι τρεις γάμοι του -ο τελευταίος με την Κάρλα Μπρούνι- είναι η πιο τρανή …απόδειξη της δυσκολίας του να συμβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα με μια εκπρόσωπο του αντίθετου φύλου. Οι γυναίκες φαίνεται να γοητεύουν το Σαρκοζί αλλά παράλληλα μάλλον δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως την ψυχολογία και τη συμπεριφορά τους.

Φαίνεται όμως ότι το προφίλ του έρχονται να χαλάσουν τρεις γυναίκες! Η Βαλερί Πεκρές –πρώην υπουργός Προϋπολογισμού του Σαρκοζί- κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ένα βιβλίο με τίτλο «Θέλετε πραγματικά να βγείτε από την κρίση;». Εστιάζει σε μία εποχή κρίσιμη για την Γαλλία, όπου η κρίση βαθαίνει, τα δημοσιονομικά ελλείμματα τινάζονται στα ύψη και η Γαλλία αποδεικνύεται απροετοίμαστη σε αυτό που ακολουθεί. Κατά τα «γραπτά» όμως της Πεκρές ο Σαρκοζί εκείνη την περίοδο είχε και άλλες σκοτούρες. Το διαζύγιό του από τη Σεσιλιά και ο γάμος του με την Κάρλα τον απασχόλησαν ουκ ολίγο. Η Πεκρές κατηγορεί ανοιχτά τον Σαρκοζί για την αμέλειά του και για την έλλειψη του απαραίτητου πολιτικού θάρρους για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης της χώρας.

Φαίνεται όμως ότι παράλληλα με την Πεκρές και μία ακόμα κυρία έχει βάλει στο μάτι τον Νικολά. Η Ραμά Γιαντέ –πρώην υφυπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κατόπιν υφυπουργός Αθλητισμού κατά την προεδρία Σαρκοζί- στο βιβλίο της «Σημειωματάρια Εξουσίας» αποκαλεί τον Σαρκοζί «ήρωά της» και επισημαίνει το ταλέντο που έχει στο να πείσει τον άλλο. Υπενθυμίζει όμως στους Γάλλους το γκλάμουρ προφίλ του πρώην προέδρου και ότι η εποχή της απαράμιλλης δημοτικότητας του έχει παρέλθει ανεπίστρεπτη.

Τέλος το πολυαναμενόμενο βιβλίο της Σεσιλιά –πρώην γυναίκας του Σαρκοζί- αποκαλύπτει σκοτεινές πλευρές της θητείας του Σαρκοζί. Το σιωπηλό προφίλ που είχε κρατήσει η Σεσιλιά αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ότι έψαχνε την κατάλληλη στιγμή. Σε μερικά από τα πλέον επιβαρυντικά αποσπάσματα για τον άνθρωπο που λέγεται ότι είναι πιθανό να διεκδικήσει πάλι την Προεδρία της Γαλλίας το 2017, η 53χρονη κα.Ατίας μιλά με τα χειρότερα για το ταμπεραμέντο του πρώην συζύγου της και το πολιτικό του κριτήριο. Μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο -γράφει- ο Σαρκοζί μεταμορφωνόταν από «δυναμικό» πολιτικό σε «εκνευρισμένο» Πρόεδρο, επιρρεπή σε «τρομακτικές εκρήξεις οργής».

Μένει να δούμε αν όντως αυτές οι κυρίες θα αμαυρώσουν το προφίλ του πρώην προέδρου!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων