Μετά το παγωτό από μητρικό γάλα, ήρθε στην Νέα Υόρκη και το τυρί από μητρικό γάλα. Το εστιατόριο τράβηξε την προσοχή του κόσμου, όταν το τυρί που παρασκευάστηκε είναι από το μητρικό γάλα της γυναίκας του ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, Ντάνιελ Άνγκερ.
Στο μπλογκ του, ο σεφ αναφέρει ότι σκέφτηκε να κάνει πράξη αυτή την τολμηρή ιδέα, βλέποντας την σύντροφό του να θηλάζει την μικρή τους κόρη και να αποθηκεύει το γάλα της στην κατάψυξη.
Έτσι έκανε μια πρώτη δοκιμή, φτιάχνοντας ένα τυρί αναμειγμένο με πιπεριά και σύκα. “Έχει την γεύση του αγελαδινού τυριού, μόνο που είναι πιο γλυκό και η γεύση του αλλάζει αναλόγως με το τι τρώει η μητέρα”, δήλωσε ο σεφ. Επειδή το μητρικό γάλα είναι αρκετά αραιό, για να γίνει τυρί, ο Ανγκερ προσθέτει και λίγο αγελαδινό.
Παρόλο που πολλοί πελάτες ήταν θετικοί στην κατανάλωση του “μητρικού” τυριού και αρκετοί το δοκίμασαν, υπήρξαν και οι αρνητικοί με το νέο αυτό τυρί που δεν θέλησαν καν να το δοκιμάσουν.