Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Τώρα να τα δώσουν… για την ΑΕΚ

Σε πολλές μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, γίνεται συχνά επίκληση της λαϊκής βοήθειας για την οικονομική επιβίωσή τους.

Ειδικά στην ΑΕΚ, τα τελευταία χρόνια των μεγάλων διοικητικών εκλημάτων, της απουσίας ισχυρών επενδυτών και του επιχειρηματικού αλαλούμ, αυτό το «δώστε και σώστε» είχε γίνει μόνιμη επωδός στα χείλη των λογής υποψήφιων σωτήρων της…

Η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η ανικανότητα, η λαμογιά οδηγούσαν πάντοτε στην αναζήτηση πόρων από το υστέρημα των οπαδών. Με την ελπίδα ότι η αγάπη τους για την ομάδα θα έφερνε ενίσχυση μέσω εισφορών, ειδικών λογαριασμών, πώλησης διαρκείας και οτιδήποτε άλλο μπορούσαν να σκαρφιστούν όσοι ασέλγησαν στην ιστορία αυτής της ομάδας ή όσοι πίστεψαν πως ηταν ικανοι να τη διαχειριστούν και να την κουμαντάρουν.

Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πολύς και αποδεδειγμένα την αγαπάει. Την λατρεύει, είναι δεμένος μαζί της, την ακολουθεί και τη στηρίζει στα δύσκολα.

Ο κόσμος της κάθε ΑΕΚ χρειάζεται, όμως, μια προοπτική, ένα όραμα, μια ελπίδα ότι θα στηρίξει κάτι που έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ξανά. Και μέχρι τώρα, δεν έβλεπε τίποτα τέτοιο.

Η επιστροφή του Μελισσανίδη στο προσκήνιο έγινε με ηχηρό και εντυπωσιακό τρόπο. Η ΑΕΚ σε ένα περιβάλλον άγνωστο γι΄αυτήν, με αγωνιστική κατρακύλα στην τρίτη κατηγορία, θα μπορούσε να είχε απογοητεύσει οριστικά τους πιστούς της. Να είχε τερματίσει τα κουράγια τους.

Κι η ΑΕΚ είναι ηδη μια ομάδα σε φάση αναγέννησης, μαζεύει 20.000 κόσμο με αντίπαλους χαμηλής δυναμικότητας, κάθε παιχνίδι της είναι ποδοσφαιρική γιορτή, ο κόσμος της τραγουδάει, πανηγυρίζει και είναι ευτυχισμένος. Διότι νιώθει ότι αυτό που έρχεται θα είναι καλύτερο κι απ’ όσα ονειρευόταν εδώ και δεκαετίες…

Ο Μελισσανίδης θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες το πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Ήδη αποφασίστηκε αύξηση 30 εκ. ευρώ στο Μ.Κ. της εταιρείας του που θα φτιάξει την «Αγια Σοφιά», με τη συμμετοχή κι άλλων ισχυρών παραγόντων.

Στην αύξηση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν με την αγορά μετοχών και οι φίλοι της ομάδας. Έχοντας την προοπτική να είναι συμμέτοχοι στο έργο που θα αποτελέσει το βασικό μοχλό εξέλιξης της ΑΕΚ, αλλά κυρίως ακούγοντας ότι όσα χρήματα κι αν λείπουν στο τέλος για να γίνει το γήπεδο, θα τα βάλει ο ίδιος ο Μελισσανίδης, είναι βέβαιο πως θα δώσουν με την ψυχή τους όσα μπορούν και έχουν. Για να συμβάλλουν σε κάτι ζωντανό και μεγαλόπνοο κι όχι πια για να σώσουν κάτι ετοιμοθάνατο….

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων