Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Ταϊλάνδη: Απαγόρευση του καπνίσματος σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες

Το κάπνισμα θα απαγορευτεί σύντομα σε 20 δημοφιλείς τουριστικές παραλίες της Ταϊλάνδης που βρίσκονται συνεχώς γεμάτες με τεράστιους αριθμούς αποτσιγάρων, σύμφωνα με το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων της ασιατικής χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση προηγείται της διεθνούς διάσκεψης για τα θαλάσσια απόβλητα που θα λάβει χώρα στο Πουκέτ αργότερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Eνώ στο  ίδιο κύματος βρίσκεται και το Υπουργείο Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων, το οποίο πραγματοποίησε εξέταση μόλις εννέα τετραγωνικών μέτρων της παραλίας Πατόνγκ στο Πουκέτ στις 9 Σεπτεμβρίου. Τα ευρύματα του δεν ήταν και τόσο θετικά καθώς κατά μέσο όροα βρέθηκαν  όρο 0,76 γόπες τσιγάρων ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό ισοδυναμεί σε 101.058 γόπες κατά μήκος της παραλίας των 2,5 χιλιομέτρων. Τα απορριπτόμενα τσιγάρα αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των σκουπιδιών που συλλέγονται.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής οι  επαρχίες Πουκέτ, Πρατσουάπ Κίρι Καν, Τσον Μπούρι και Σόνγκλα συμφώνησαν να επικαλεστούν από κοινού το άρθρο 17 του νόμου του 2015 για τη διαχείριση των ακτών και των θαλάσσιων πόρων ως δοκιμαστικό μέτρο, και να απαγορεύσουν το κάπνισμα σε 20 από τις πιο γνωστές παραλίες από τον επόμενο μήνα. Όλες οι υπόλοιπες παραλίες αναμένεται να συμπεριληφθούν σε αυτήν την απαγόρευση στο μέλλον, σύμφωνα με τον Μπουρουσπάτ.

Τέλος όσον αφορά το πειθαρχικό κομμάτι οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή ενός έτους και πρόστιμο 100.000 μπατ (2.554 ευρώ).

HTML tutorial

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων