Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Υπάρχει ταχύτητα για να μη σε πιάνει η κάμερα

Ο σωστός τρόπος να γλιτώσεις από την κάμερα του νόμου είναι να τηρείς τα όρια ταχύτητας και να σέβεσαι τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Υπάρχει όμως και ο «άλλος» τρόπος, η μέθοδος του αντισυμβατικού τύπου που πάει κόντρα σε όλα και σε όλους.

Γιατί αυτός ξέρει ότι αν πιάσει ταχύτητες τεράστιες, τότε η κάμερα δεν θα προλάβει να δει τις πινακίδες του!

Θεωρητικά δυνατό (και πρακτικά αδύνατο), αν πιστέψουμε τουλάχιστον τους τελειόφοιτους φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου του Leicester, η αστραπιαία ταχύτητα του αυτοκινήτου θα κάνει την κάμερα να το «χάσει» από τον φακό της, αφήνοντας έτσι το πρόστιμο για τους σαφώς πιο αργούς αυτού του κόσμου.

attached_image16

Ποια είναι όμως η ιδανική ταχύτητα για να ευοδωθεί το κολπάκι; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των παιδιών, κάπου 191.000.000 χλμ/ώρα! Ναι, αν πιάσεις το 1/6 περίπου της ταχύτητας του φωτός, τότε γλίτωσες μια για πάντα από τα τεχνικά μέσα που ελέγχουν την τάξη στους δρόμους.

Για να βρει μάλιστα την ιδανική ταχύτητα του αυτοκινήτου που θα κάνει τις πινακίδες κυκλοφορίας να τεθούν στο επέκεινα του φράγματος του ορατού φάσματος των 400 terahertz, η δαιμόνια ομάδα χρησιμοποίησε την ίδια εξίσωση που εφαρμόζουν οι αστρονόμοι για να υπολογίσουν την ταχύτητα με την οποία απομακρύνονται τα ουράνια αντικείμενα από τη Γη.

attached_image23

Κι αν η ταχύτητα αυτή φαντάζει απόκοσμη για την ανθρωπότητα, καθώς το γρηγορότερο αντικείμενο που κατασκευάσαμε ποτέ πιάνει μόλις το 1/5.000 της ταχύτητας του φωτός, φαίνεται ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει άλλη λύση από την ευλαβική τήρηση των κανονισμών ασφαλείας…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων