Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Υπερωρίες πρόκληση στο υπουργείο Εσωτερικών – Δεκάδες χιλιάδες ευρώ στα γραφεία των υπουργών

Πρόκληση αποτελούν τα χρήματα που διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών για τις υπερωρίες των υπαλλήλων που είναι διορισμένοι, αποσπασμένοι ή διατίθενται στα πολιτικά γραφεία του υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού, των γενικών γραμματέων, καθώς και για τις υπερωρίες των υπαλλήλων που στελεχώνουν την προσωπική τους ασφάλεια.

Όπως φανερώνουν αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, μόνο για τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο του 2014, το ποσό για τις υπερωρίες φτάνει τις 36.750 ευρώ, εκ των οποίων οι 17.500 αποτελούν την αποζημίωση των εργαζομένων για τις υπερωρίες τους τις Κυριακές και τις νυχτερινές ώρες.

Την ίδια ώρα κοινή υπουργική απόφαση των κ. Σταϊκούρα και Μιχελάκη δίνει σαφείς οδηγίες στους δήμους για την πολιτική εξοικονόμησης που θα πρέπει να ακολουθήσουν σε σχέση με τις υπερωρίες των υπαλλήλων, στο πλαίσιο της περιοριστικής πολιτικής των δαπανών για το 2014.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΚΥΑ, οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού των δήμων, θα πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας.

Δείτε τις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών εδώ και εδώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων