Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Φόρεμα με οπτικές ίνες αλλάζει χρώμα

Ένα φόρεμα από ύφασμα που περιέχει οπτικές ίνες και αλλάζει χρώμα κατά βούληση παρουσιάζεται από τη σχεδιάστρια μόδας ‘Ειμι Ρέινμποου Γουίντερς στη διεθνή έκθεση υψηλής τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας.

Το φόρεμα εκπέμπει γαλάζιο φως. Ωστόσο, μπορεί να αλλάξει με το άγγιγμα των αισθητήρων που είναι ενσωματωμένοι στο μανίκι.

«Αν επιθυμείτε βιολετί, το φόρεμα θα γίνει βιολετί. Αν προτιμάτε το κόκκινο, θα έχετε κόκκινο. Κοιτάζετε το μανίκι και αποφασίζετε το χρώμα που θέλετε», εξηγεί η Γουίντερς.

Η σχεδιάστρια συνεργάζεται με ειδικούς στην τεχνολογία, προκειμένου να προμηθεύεται τα απαραίτητα υλικά για τα ρούχα της. Ορισμένα αντιδρούν στον ήχο, στον ήλιο, στο νερό.

Ένα άλλο φόρεμα που παρουσιάζεται στην CES έχει για παράδειγμα ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης και το χρώμα του αλλάζει όταν η γυναίκα που το φοράει αναπηδά.

«Αν κάποιος φοράει τα γυαλιά της Google, γιατί όχι να μην φορέσει και ένα ρούχο με οπτικές ίνες», αναρωτιέται η Γουίντερς.

Οι δημιουργίες της είναι εξατομικευμένες και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε βιντεοκλίπ και σε διαφημίσεις.

«Είναι κομμάτια για έκθεση. Ωστόσο αν κάποιος έχει μερικές χιλιάδες δολάρια, μπορεί να τα αποκτήσει», τονίζει.

Η κατασκευή φορεμάτων από οπτικές ίνες κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια. Ωστόσο, η τιμή μπορεί να αυξηθεί ανάλογα και με το σχέδιο, σύμφωνα με την Γουίντερς.

σχετικα αρθρα

9 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img