Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Χάκαραν το Twitter και το Facebook του Ομπάμα

Ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός, μία ομάδα που αποτελείται από χάκερς και στηρίζει το καθεστώς Άσαντ, ισχυρίστηκε πως χάκαραν τις σελίδες της εκστρατείας του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομάμα στο Twitter and το Facebook αναρτώντας ένα βίντεο με τις βιαιότητες τω ανταρτών στη Συρία.

Στο Twitter, η ομάδα ισχυρίστηκε ότι είχε πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς email της εκστρατείας του Ομπάμα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσοι λογαριασμοί ακριβώς έχουν παραβιαστεί.

Λίγο μετά την κυβερνοεπίθεση, το Twitter έβγαλε μια προειδοποίηση πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορεί να μην είναι ασφαλής.

«Όλα τα links του λογαριασμού του Ομπάμα στο Twitter και το Facebook παρέπεμπαν σε ένα βίντεο για την αλήθεια στη Συρία», ανέφερε εκπρόσωπος της ομάδας που ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Το βίντεο, διάρκειας 24 λεπτών, με τίτλο ‘Η Συρία αντιμέτωπη με την τρομοκρατία’ περιέγραφε τις βιαιότητες που διεπράχθησαν από τους αντάρτες στη Συρία.

«Ο Ομπάμα δεν έχει ηθικούς φραγμούς ως προς την κατασκοπεία όλου του κόσμου, οπότε κι εμείς πράξαμε αναλόγως», έγραφε ανακοίνωση στο Twitter.

Tα links στις σελίδες του Obama στο Twitter και το Facebook έχουν πλέον διορθωθεί.

Ο υπεύθυνος τύπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων