Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Χαμός στο Taxisnet – Δεν δέχεται τις αιτήσεις για τη ρύθμιση των 12 δόσεων

Με άδεια χέρια έμειναν όσοι προσπάθησαν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση για να εξοφλήσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις – αντί τριών- τον φόρο που προέκυψε από την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής τους δήλωσης.

Αυτό γιατί το Τaxisnet δέχεται μόνο τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, παρά το ότι ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα να ρυθμιστούν σε 12 δόσεις ακόμη και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες!

Και όλα αυτά έπειτα από επτά μήνες που έχει εφαρμοστεί η διάταξη…

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου μέχρι τις 31 Ιουλίου που εκπνέει η προθεσμία θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την 1η Αυγούστου προκειμένου να καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση της οφειλής για να μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση και να εξοφλήσουν την ληξιπρόθεσμη οφειλή καθώς και το υπόλοιπο ποσό που δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο σε περισσότερες δόσεις. Σημειώνεται ότι η κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,74%.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως η νέα γενική γραμματέας Κ. Σαββαΐδου φέρεται να έχει δώσει εντολή στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έτσι ώστε μέχρι τις 31 Ιουλίου να έχει διορθωθεί η εφαρμογή και να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να υπαχθούν στη ρύθμιση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων