Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Όλα θα ανακοινώνονται από την τρόικα!

Ένα πράγμα (μεταξύ άλλων πολλών) έγινε κατανοητό από την δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας για την ελληνική οικονομία που έγινε την Δευτέρα το μεσημέρι στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ότι η πολιτική πλέον της Αθήνας όχι μόνο θα καθορίζεται αλλά θα ανακοινώνεται από τους κ. Τομσεν Μαζουχ και Μορς.

Όπως έγινε προ δυο ετών με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που είχε ανακοινώσει η τρόικα ότι δηλαδή θα πρέπει να εισπράξουμε 50 δισ ευρω. Τότε όμως είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων. Τώρα απλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Οι τρεις της τρόικας λοιπόν ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων τους φορολογικούς συντελεστές που θα ισχύουν για μισθωτούς και συνταξιούχους όπως επίσης τις περικοπές φοροαπαλλαγών κοκ. Επιπρόσθετα η έκθεση αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται καμία ευνοϊκή ρύθμιση περί των φορολογικών θεμάτων (περαίωση κλπ) . Τώρα όμως δεν είδα να ξεσηκώνεται καμία θύελλα αντιδράσεων. Μας φάνηκε απόλυτα φυσιολογικό.

Δυστυχώς αυτό θα γίνεται από εδώ και στο εξής. Οι έλληνες υπουργοί πολύ αμφιβάλλω εάν από εδώ και στο εξής θα ανακοινώνουν μεγάλα ζητήματα πολιτικής. Απλά θα ερμηνεύουν και θα αποκωδικοποιούν τα όσα αποφασίζει η τρόικα. Νομίζω ότι κάπου εδώ έφτασε το τέλος της ανεξάρτητης Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΑχ Στρατηγέ μου…!
Επόμενο άρθροΟι στόχοι δεν κινητοποιούν

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων