Η πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο έχει πλέον φθάσει το 91%, μία στις τέσσερις χρησιμοποιεί πια το Facebook και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα για την προβολή τους, ενώ ένα ανάλογο ποσοστό (24%) παρέχουν στο προσωπικό τους εταιρικές φορητές συσκευές («έξυπνο» κινητό, τάμπλετ, λάπτοπ κ.ά.), σύμφωνα με νέα έρευνα του Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ, η οποία και διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα θεωρούν απαραίτητη τόσο τη χρήση όσο και την παρουσία τους στο Διαδίκτυο.
Σε αυτό το πλαίσιο παρατηρείται επίσης μια σημαντική διεύρυνση της χρήσης του Διαδικτύου στις συναλλαγές των εγχώριων επιχειρήσεων με το Δημόσιο (επτά στις δέκα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις εργοδοτικές εισφορές και τις δηλώσεις ΦΠΑ), ενώ παράλληλα η προώθηση των επιχειρήσεων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είναι σε συνεχή ανοδική πορεία. Επιπλέον από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς και ότι πληθώρα επιχειρήσεων συνεχίζουν να επενδύουν σε νέες τεχνολογίες, παρά την κρίση.
Έξι στις δέκα εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους (ποσοστό 61%) στην αρχή του 2013 είχε δική της ιστοσελίδα, προβάλλοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ποσοστό το οποίο αγγίζει το 78% για τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από δέκα άτομα, ενώ μία στις δύο μικρότερες εταιρίες (ποσοστό 52,4%) έχει πια την ιστοσελίδα της.
Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, το 2012 το 6,1% των επιχειρήσεων δέχτηκαν online παραγγελίες που αντιπροσώπευαν το 7,5% του συνολικού τζίρου τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό (σχεδόν 40%) αφορούσε τον κλάδο ξενοδοχείων-εστίασης. Από την άλλη, οι ελληνικές επιχειρήσεις έκαναν οι ίδιες ηλεκτρονικές παραγγελίες σε ποσοστό 12,5%, οι περισσότερες από τον κλάδο «επιστημονικών, επαγγελματικών και τεχνικών δραστηριοτήτων» (σχεδόν το 24%).
Όσον αφορά τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες στην Ελλάδα, ο κλάδος «ενημέρωσης-επικοινωνίας» ξεχωρίζει (με ποσοστό 65%). Γενικότερα, περισσότερες από μια στις τρεις εταιρίες οποιουδήποτε κλάδου (σχεδόν το 37%) επένδυσαν πέρυσι σε νέες τεχνολογίες.