Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Όσα δεν πρέπει να φορέσεις στο ταξίδι με αεροπλάνο

Κλείσατε εισιτήρια, ετοιμάσατε βαλίτσες και είστε έτοιμοι για το αεροδρόμιο; Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να αποφύγετε να φορέσετε για να μην νιώθετε άβολα…ειδικά σε ένα ταξίδι πολλών ωρών!

Έντονο Άρωμα

Κατά τη διάρκεια της πτήσης βρίσκεστε σ’ έναν μικρό χώρο οπότε καλό θα ήταν να αποφύγετε τα βαριά αρώματα για εσάς αλλά και για τους συνεπιβάτες σας. Τα βαριά αρώματα σε κλειστό χώρο μπορεί να προκαλέσουν από πονοκεφάλους μέχρι και αλλεργίες.

Χοντρά ρούχα

Αν και στα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα έχει συνήθως κρύο, μη φορέσετε χοντρά πουλόβερ και παντελόνια. Καλύτερα να ντυθείτε με διάφορες “στρώσεις” ρούχων. Έτσι αν ζεσταθείτε μπορείτε να βγάλετε κάτι, ενώ αν κρυώσετε να προσθέσετε.

Στενά ρούχα

Όσοι φοράνε στενά ρούχα σε μια πτήση μεγάλης διαρκείας διατρέχουν τον κίνδυνο ενός θρόμβου. Πρόκειται για έναν θρόμβο αίματος που σχηματίζεται συνήθως στο πόδι. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να φορέσετε ειδικές κάλτσες συμπίεσης και άνετα ρούχα.

Άβολα παπούτσια

Δεν γνωρίζετε πόσο μακριά μπορεί να είναι η πύλη σας οπότε ίσως να χρειαστεί να περπατήσεις αρκετά. Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα καθώς και στενά παπούτσια καθώς η πίεση του αεροπλάνου θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Φακούς επαφής

Σε ένα αεροπλάνο η μέση υγρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 20%. Αυτό σημαίνει ότι οι φακοί σας θα στεγνώσουν και θα προκληθεί ερεθισμός στα μάτια σας. Αν έχετε μια μεγάλης διαρκείας πτήση καλύτερα να φορέσετε τα γυαλιά μυωπίας.

Ρούχα και αξεσουάρ με μεταλλικά στοιχεία

Θα δυσκολευτείτε στον έλεγχο καθώς θα χρειαστεί να τα βγάλετε και να τα ξαναβάλετε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων