Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Όσο πιο αργός, τόσο πιο… νεκρός

Όσο πιο αργά είναι τα αντανακλαστικά ενός ανθρώπου, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του UCL και του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον δρα Γκάρεθ Χάγκερ-Τζόνσον, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 5.000 άτομα ηλικίας 20 έως 59 ετών, για ένα διάστημα 15 ετών.

Οι ερευνητές μέτρησαν αρχικά το χρόνο αντίδρασης των εθελοντών ζητώντας του να πατάνε ένα πλήκτρο κάθε φορά που έβλεπαν μια εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή.

Στη διάρκεια των επόμενων 15 ετών, οι Βρετανοί επιστήμονες κατέγραψαν τους θανάτους μεταξύ των 5.000 ανθρώπων. Πέθαναν 378 άτομα, που αντιστοιχεί στο 7,4%. Όσοι είχαν εμφανίσει τα βραδύτερα αντανακλαστικά, είχαν 25% μεγαλύτερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Η σχέση χρόνου αντίδρασης-πρόωρου θανάτου ισχύει το ίδιο για άνδρες και γυναίκες, φτωχούς και πλούσιους, μορφωμένους και αμόρφωτους.

«Ο χρόνος αντίδρασης αντανακλά ένα βασικό χαρακτηριστικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και η ταχύτητα επεξεργασίας των πληροφοριών θεωρείται σημαντική νοητική δεξιότητα», είπε ο Χάγκερ-Τζόνσον.

Το τεστ βασικά αποκαλύπτει πόσο σωστά λειτουργεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, καθώς και άλλα συστήματα του οργανισμού, συμπλήρωσε.

«Οι άνθρωποι που συστηματικά έχουν αργές αντιδράσεις στα νέα ερεθίσματα, μπορεί στη συνέχεια να συναντήσουν προβλήματα, τα οποία θα αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου τους. Στο μέλλον, ίσως κατορθώσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο αντίδρασης για να παρακολουθούμε την υγεία και να κάνουμε εκτιμήσεις για την επιβίωση των ανθρώπων», είπε.

σχετικα αρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img