Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Όταν ο νέος ΥΠΕΣ έγραφε για το στικάκι της Ζέρμεν (Siemens), το «μόνιμο» υπουργό και τη διαπλοκή

Το ότι ο νέος υπουργός Εσωτερικών ήταν δημοσιογράφος το γνωρίζουν πολλοί, σχεδόν όλοι. Το ότι είναι και συγγραφέας μάλλον λίγοι. Ε, λοιπόν ο Αργύρης Ντινόπουλος όχι μόνο είναι συγγραφέας αλλά έχει γράψει τρία βιβλία, το τελευταίο εκ των οποίων το 2013 για την Υπόθεση Ζέρμεν, ένα μυθιστόρημα που θυμίζει όχι μόνο στο όνομα αλλά και στην πλοκή του την Siemens. Ιδού η υπόθεσή του όπως την περιγράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο ίδιος ο συγγραφέας-υπουργός:

«Ο βουλευτής Γιάννης Καμπάς, μέλος της Ειδικής Ανακριτικής Επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο Ζέρμεν, βρίσκει, από μια συγκυρία, το USB με τα αρχεία της γερμανικής εταιρίας. Στο στικάκι υπάρχουν λογαριασμοί, φωτογραφίες και βίντεο από τις δωροδοκίες Ελλήνων πολιτικών. Ανάμεσά τους ο Κώστας Ρούσσης, εσωκομματικός αντίπαλος του Γιάννη Καμπά και «μόνιμος» υπουργός. Η χώρα, μετά το πάρτι των Μεγάλων Αγώνων, βυθίζεται στη δίνη του Καθεστώτος Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Ο λαός, αγανακτισμένος στις πλατείες, απαιτεί τιμωρία των ενόχων. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχάλης Σταρένιος αναλαμβάνει την άμυνα του συστήματος. Τα αρχεία της Ζέρμεν πρέπει να παραμείνουν σε αυτόν – και, βέβαια, στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Το στικάκι, όμως, στα χέρια ενός «άσημου» βουλευτή προοιωνίζεται την πολυπόθητη νέμεση. Ο Καμπάς αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο, γιατί κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει…

Ένα θρίλερ που ξεσκεπάζει τη διαφθορά της εξουσίας, τη σχέση της με τα ΜΜΕ, τη διαπλοκή με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενώ αναδεικνύει την ανεξαρτησία και την εντιμότητα ως υπέρτατες αξίες της πολιτικής ζωής.»

ntinopoulos_vivlio

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων