Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Όχι πάνω από δύο ώρες τα παιδιά μπροστά στην οθόνη

Οι γονείς πρέπει να περιορίσουν το χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη σε δύο μόνο ώρες την ημέρα, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP).

Η νέα έκθεση αναφέρει ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά κάνουν tweet, γράφουν sms και σερφάρουν στο Internet, αυξάνοντας τις πιθανότητες να πέσουν θύματα παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εξέφρασε την ανησυχία της ότι οι γονείς δεν θέτουν όρια στα παιδιά τους και τους συμβουλεύει να κρατήσουν τις τηλεοράσεις και τους υπολογιστές έξω από τα παιδικά δωμάτια καθώς και να περιορίσουν τη χρήση τους σε δύο μόλις ώρες την ημέρα.

«Όσο πιο πολλές ώρες είναι online, τόσο πιο πολλοί οι κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται», αναφέρει η έκθεση. «Στις δύο ώρες ο υπολογιστής θα πρέπει να κλείνει εκτός και αν το παιδί προετοιμάζει κάποια εργασία».

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εκφράζει εδώ και χρόνια τις ανησυχίες της για τον χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το θέμα έχει πάρει σοβαρότερες διαστάσεις καθώς έχουμε μπει για τα καλά στην ψηφιακή εποχή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων