Στην όγδοη έκδοση του “Shopper’s Guide to Pesticides in Produce” η οργάνωση “Environmental Working Group” φέρνει στο φως τα 15 φρούτα και λαχανικά με τη μικρότερη περιεκτικότητα σε φυτοφάρμακα και χημικά.
Στα τρόφιμα αυτά, οι ερευνητές της «EWG» κατέληξαν έπειτα από δοκιμές, έτσι ώστε να ταυτοποιήσουν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων που εξέτασε το “USDA” και η “Food and Drug Administration”, μεταξύ των ετών 2000 και 2010, από 45 τροφές.
Τα 15 τρόφιμα με τα λιγότερα φυτοφάρμακα, λοιπόν, είναι τα ακόλουθα:
1. Κρεμμύδια
2. Καλαμπόκι
3. Ανανάς
4. Αβοκάντο
5. Λάχανο
6. Γλυκά μπιζέλια
7. Σπαράγγι
8. Μάνγκο
9. Μελιτζάνες
10. Ακτινίδιο
11. Πεπόνι
12. Γλυκές πατάτες
13. Γκρέιπφρουτ
14. Καρπούζι
15. Μανιτάρια